Daar ben ik weer. En met een leuk nieuwtje!

Daar ben ik weer. En met een leuk nieuwtje!

De afgelopen twee maanden is het erg stil geweest, hier en op social media. Maar met een goede reden. Misschien heb je het al gezien op Instagram. En deze foto spreekt ook boekdelen. Yep, ik ben zwanger! Dat is nog steeds zo gek om te kunnen zeggen/schrijven. Er zit een baby in mijn buik, we worden volgend jaar papa en mama!

Ik ben inmiddels 14 weken zwanger en voel me gelukkig steeds een klein beetje beter. Vanaf week 6 heb ik best wel last gehad van misselijkheid en vermoeidheid. Oh wat voelde ik me, vooral ’s ochtends, slecht. Ik heb van alles geprobeerd: liggend in bed alvast wat eten, cola drinken, gemberthee, noem maar op. Maar niets hielp. Zodra ik uit bed kwam, nam de misselijkheid de overhand en moest ik spugen. Uiteindelijk word je er een beetje handig in. Ik dronk direct twee slokken water, zodat spugen wat makkelijker ging. Daarna rustig aan doen en langzaamaan toch een ontbijtje eten. Soms kwam die er ook nog weer uit, soms ook niet.

Dat was best pittig, vooral omdat je op tijd op je werk wil/moet zijn. Dat lukte niet altijd en daarnaast ben ik ook af en toe een meeting uitgerend omdat ik moest spugen. Geen hele fijne situatie. Gelukkig kreeg ik bij de termijnecho van de verloskundige Emesafene (medicijnen tegen misselijkheid) en dat helpt redelijk. Het is echt heel fijn om niet meer (elke dag) te spugen en ik merk dat ik m’n energie daardoor de laatste tijd ook wat meer terugkrijg. Nu ik het tweede trimester in ga, moet dat langzaamaan sowieso beter worden. Ook zonder de medicijnen. Kom maar op met die energie!

Inmiddels hebben we al twee echo’s gehad. De eerste was direct bij de eerste afspraak met de verloskundige en die vond ik heel spannend. Je hoopt dat alles goed is, maar dat weet je natuurlijk niet zeker. De tweede was de termijnecho met 11 weken en toen mochten we het hartje zien én horen kloppen. Wat onwijs mooi en bijzonder.

Na de eerste echo hebben we onze ouders het leuke nieuws verteld en de afgelopen periode aan familie en vrienden. Dat zo, zo, zooo leuk om te doen! Het wordt nu steeds een beetje echter, mijn buik begint te groeien en langzaamaan gaan we steeds meer dingen regelen. We moeten al nadenken en contact opnemen met kinderdagverblijven, kraamzorg moeten we regelen, en überhaupt: hoe willen de weken straks inplannen? Het eerste dingetje voor op de babykamer heb ik inmiddels gekocht en de eerste schoentjes en kleertjes hebben we gekregen.

Het was hier dus behoorlijk stil. Na een dag werken, had ik zo geen puf meer om nog iets te doen. Mijn energie was op. Hardlopen heb ik daarom een tijdje al niet meer gedaan (geen Dam tot Dam dus), maar ook voor het schrijven had ik geen energie. Ook vond ik het gewoon moeilijk om mijn mond te moeten houden hierover. Maar ik heb wel een paar keer een stukje geschreven over hoe ik me voelde en wat er allemaal is gebeurt de afgelopen weken. Ook direct na de positieve zwangerschapstest! Die zal ik de komende periode online zetten, gewoon omdat het erg leuk is om te delen.

Oké, dit stukje is iets langer geworden dan ik had gedacht. Ik heb zoveel te vertellen haha. Maar dat zal de komende tijd zeker nog wel online komen. De komende tijd ga ik vooral genieten van deze bijzondere periode, en me (zo goed als dat kan) voorbereiden op de komst van onze kleine.  
Liefs Aaf

2 gedachten over “Daar ben ik weer. En met een leuk nieuwtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.