6x tips om er ook dit jaar een geslaagde Kerst van te maken

6x tips om er ook dit jaar een geslaagde Kerst van te maken

Het wordt natuurlijk een gekke kerst dit jaar. Meer dan 3 gasten thuis ontvangen zit er niet in en dus zit er maar een klein clubje aan de kersttafel. En uiteten gaan zit er natuurlijk helemaal niet in. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat kerst dit jaar saai hoeft te zijn. En met deze tips maak je er sowieso een geslaagde kerst van. Have fun!

Dek je tafel feestelijk

Nu er geen 12 mensen aan je kersttafel zitten, heb je ruimte om je kersttafel extra mooi te maken. Begin met een mooi tafelkleed of een loper. Dek de tafel in met borden en bestek, dat neemt veel ruimte in. Het staat altijd heel chique om een klein bord bovenop een groot bord te zetten. Zet de (wijn)glazen mooi neer en geef iedereen een servet. Mooi opgevouwen of in een servetring. De basis staat nu.

Dan is het tijd om de rest te versieren, met wat mooie dennentakken en lichtjes. Gebruik geen kaarsjes, hoe leuk ook, die staan tijdens het diner ontzettend in de weg. Hoge vaasjes met kerstballen en lampjes staan ook erg gezellig en nemen weinig plek in. Misschien hangt er wel een tafellamp boven de tafel die je kan versieren.

Bereid je kerstdiner voor

Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en te bakken en te koken. Maar niet als we visite hebben. Al helemaal niet tijdens een gezellige kerstdag. Zorg dus dat je het kerstdiner voorbereid. Als je gaat gourmetten, wat natuurlijk al veel uren in de keuken scheelt, kan je wel alvast de groente snijden, het beslag voor pannenkoekjes voorbereiden. Het brood moet je nog niet snijden hoor, want dat wordt dan al een beetje droog.

Als je een 3-gangen kerstdiner maakt, kies dan voor gerechten die je kan voorbereiden. Begin met een soep, als hoofdgerecht maak je een heerlijke stoofpot of kip uit de oven. Als toetje kan je natuurlijk een taart of cake voorbereiden. Heb je nog ideeën nodig voor lekkere recepten? Kijk dan hier eens tussen.

Pak kleine cadeautjes feestelijk in

Wij hebben Sinterklaas uitgebreid gevierd, maar kunnen het niet laten om een klein cadeautje voor kerst mee te nemen. Die pakken we uiteraard leuk in, met een feestelijk papiertje en een strikje of een pluimpje. Dat ziet er vast erg gezellig uit onder de boom. Heb je nog inspiratie nodig voor kleine cadeautjes? In dit artikel deel in veel inspiratie voor cadeautjes onder de €10.

Gratis stockfoto met boog, cadeaus, cadeautjes

Kijk een gezellige kerstfilm

Na dat tafelen is iedereen vast toe aan even relaxen. Zet een leuke kerstfilm op, er staat genoeg online. Dit zijn de kerstfilms die ik al heb gezien.

Speel een spelletje

Of speel een (bord)spelletje met z’n allen. Ik schreef eerder al eens een artikel over een aantal spelletjes die we meenamen op vakantie: Clever, Qwixx en Sushi GO!. Maar denk ook eens aan 30 Seconds, Keer op Keer, Codenames, Ticket to Ride, Catan, Azul, Wingspan of Carcassonne. Meer weten over een van deze spellen? Klik dan hier. En niet chagrijnig worden als je en potje verliest he! Keep up the Christmas spirit.

Vergeet voor even al je (Corona)zorgen

Ja, ik weet het. Het is een onwijze bummer dat we kerst op deze manier vieren dit jaar. Ook voor mij gooit C. een hoop roet in het eten, want voor het eerst in 18 jaar gaat onze wintersport niet door. Ontzettend balen, maar het is niet anders. We moeten het ermee doen. En laten we er dan ook maar het beste van maken.

Geniet van je kerst, maak het gezellig en houdt 1,5 meter afstand. Geniet van je kinderen om je heen, videocall met je familie of vrienden en stuur kaartjes naar je geliefden. Doe iets liefs voor een ander en vergeet vooral jezelf niet. Het zijn pittige tijden en probeer daarom ook niet alle ballen hoog te houden.

Geen zin om een kerstdiner in elkaar te zetten? Zelf pizza maken is ook erg gezellig en lekker. En Viennetta als toetje is altijd een succes. Of laat iedereen een gang maken. Zet je kids voor een kerstfilm om even je handen vrij te hebben als je wel de keuken in wil duiken. En heb je zin om er met kerst even uit te gaan? Ga dan even wandelen, hardlopen of fietsen. Doe vooral iets waar je blij van wordt.

Ik wens je een geslaagde kerst toe! Fijne kerstdagen en alvast een happy New Year.
Liefs Aaf

Een aantal linkjes in dit artikel is een affiliate linkje. Als jij via dit linkje iets koopt bij bol.com, dan krijg ik daar een klein percentage van. Het kost jou niets extra’s en ik verdien er een klein zakcentje mee. De foto’s in dit artikel zijn afkomstig van de website van bol.com. De foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Pexels.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.