6x Sinterklaas en kerst vieren op afstand

6x Sinterklaas en kerst vieren op afstand

Tjah, het ziet ernaar uit dat we de feestdagen dit jaar niet samen kunnen doorbrengen. Geen gezellige zondagmiddag vol pakjes van Sinterklaas voor de kids of een kerstdiner met de hele familie. We zullen daarom dit jaar creatief moeten zijn hoe we deze gezellige tijd samen kunnen doorbrengen, op afstand. Dit zijn mijn 6 tips om op afstand wat leuks te doen met je vrienden of familie.

1. Surprises per post

Trek digitaal lootjes met z’n allen en maak voor je lootje een surprise en/of gedicht met eventueel cadeautjes erbij. Verstuur dit per post naar je lootje. Wel handig om je surprise niet supergroot te maken, dat maakt dat de verzendkosten een beetje binnen de perken blijven.

Je kan ze in een online bijeenkomst uitpakken en voorlezen, of ieder voor zich. Dan is het wel zo leuk dat je een filmpje van maakt, zodat je deze kan delen met jouw vrienden/familie.

2. Digitaal gourmetten

Een gezamenlijk gourmetdiner zit er dit jaar ook niet in, maar met een beetje digitale hulp kan je gezellig met z’n allen eten. Zet de laptop/tablet met camera ook op tafel en zo kan je toch met z’n allen eten.

Je kan er ook voor kiezen om een soort van roulatiesysteem te bedenken, waardoor je elk half uur ‘naast’ iemand ander zit. Dus een 1-op-1 meeting hebt met een ander. Zo kan je wat beter praten met elkaar, in een groepsmeeting gaat dat toch wat lastiger.

3. Online bingo

Stuur iedereen een (of meer) bingokaarten met de post en prik een datum. De host (jij of iemand anders?) draait aan het rad of roert in de pan en trekt een nummertje. Wie als eerste bingo heeft mag bijvoorbeeld als eerst zijn/haar cadeautje uitpakken of gedicht voorlezen. Maak er wat leuks van!

Ben je benieuwd naar mijn alternatieve plannen voor oktober?
Klik hier om ze te lezen.

En omgekeerde bingo is ook leuk! Iedereen begint staand en als een nummer op jouw kaartje wordt genoemd ga je zitten. Diegene die als laatste blijft staan wint.

4. Pubquiz op afstand

Online pubquizes zijn hip momenteel! Je kan er eentje inkopen (online is er genoeg te vinden), maar zelf eentje maken is nog leuker! Of laat iedereen een ronde in elkaar zetten. Helemaal leuk als er een prijs wordt ingezet voor de best scorende deelnemer. En als er kids meedoen is een kinderronde een aanrader. Hoeveel poten heeft een sprinkhaan?

5. (Kinder)speurtocht

Wil je echt iets tofs voor de kinderen uit je familie of vriendengroep organiseren? Dan is een speurtocht een leuke activiteit. Lekker naar buiten (per gezin) en een beetje moeite doen voor de cadeautjes. Want.. Een van de pieten is de cadeautjes onderweg kwijtgeraakt. Maar Speurtochtpiet heeft gelukkig kunnen beschrijven waar ze zijn. Het vergt wel iets van voorbereiding, maar de speurtocht is natuurlijk te hergebruiken. Je kan de speurtocht zo moeilijk maken als je zelf wilt en past bij de leeftijd van de kids.

6. Wintermarkt in de straat

Wil je nou echt per se bij elkaar komen? Kies er dan voor om de festiviteiten buiten te houden. Ieder gezin of huisouden neemt een eigen statafel mee, waardoor je die 1,5 meter tussen de gezinnen kan waarborgen. Maak er een soort wintermarktje van met glühwein, warme chocolademelk, bratworst, gezellige muziek en een vuurkorf.

Onder de kerstboom / in de jutenzak/ … liggen alle cadeautjes en per tafel mag het gezin de cadeautjes uitpakken. Met veel activiteiten voor de kids en lekkere hapjes en drankjes voor de volwassenen wordt het vast erg gezellig!

Wat zijn jouw plannen voor de feestmaand? Ga je het wel vieren op afstand? Of cancel je het maar helemaal?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.