6x Shout out naar deze lokale ondernemers in Enschede

6x Shout out naar deze lokale ondernemers in Enschede

In deze moeilijke tijden hebben veel ondernemer moeite met het hoofd boven water te houden. Gelukkig is er vanuit de overheid veel hulp toegezegd, maar het is onvermijdelijk dat er koppen gaan rollen. Nu is daardoor hét moment om de ondernemer een klein steuntje in de rug te geven. Dit is mijn shout out naar ondernemers in Enschede. Help jij ook mee?

Beautysalon Lymone

Lymone heb je eerder op mijn site voorbij zien komen. Weet je nog dat ik mijn wenkbrauwen liet harsen en verven door haar? Het is dat ze niet om de hoek woont, anders kwam ik met enige regelmaat bij haar.

Maar anyway, ook zij heeft haar salon tijdelijk moeten sluiten. In ieder geval tot 6 april, maar wie weet met hoeveel dagen/weken de overheid dat verlengt…

Daarom kan ze wel een (financieel) steuntje in de rug gebruiken. Nu ze geen behandelingen kan geven, zijn er andere manieren om haar te helpen. Koop bijvoorbeeld een tegoedbon, voor jezelf of als cadeautje voor een ander. Als ze straks weer open is, kan je deze dan verzilveren. En ze verkoopt ook oorbellen en producten van RAU.

Neem vooral eens kijkje op haar site en social media kanalen. Hier vind je de website en Facebook van Lymone.

Restaurant De Stadsgracht

Afgelopen november hebben Mats en Joyce hun eigen restaurant geopend. En dat ‘ie nu alweer dicht moet vanwege het coronavirus is niet iets wat zij voorzien hadden. Kan je het je voorstellen? Dat je vol goede moed je eigen zaak opzet en binnen een half jaar alweer de deuren (tijdelijk) moet sluiten om zo’n reden?

De Stadsgracht is een restaurant dat tussen de eetcafés en de luxe restaurants in zit. Goed eten, voor een goede prijs. Hier vind je geen schnitzel of kipsatéetje, maar wel een bavette of een surf&turf met een bijpassende wijn.

Hoe je Mats en Joyce kan helpen? Koop een cadeaukaart en kom eten wanneer het weer kan. Een win-win situatie, want je helpt hen en je trakteert jezelf op een uniek avondje uit in Enschede.

Klik hier om naar de website van De Stadsgracht te gaan.

De Zoete Hemel

Misschien weet je wel dat ik dol ben op gebak en andere zoetigheden. Toen ik De Zoete Hemel van Seliha tegenkwam, was ik dan ook meteen verkocht. Oh jongens, haar taarten en gebakjes zien er verrukkelijk uit!

Veel feestjes, zoals verjaardagen, babyshowers of zelfs bruiloften gaan de komende tijd niet door. Dus er worden ook minder taarten besteld. Maar wist je dat Seliha ook klein gebak levert?

Ik zou zeggen: verwen jezelf en je gezin met een lekker taartje of gebakje van De Zoete Hemel. Zo maak je Seliha ook blij!

Coddin Webdevelopment

Onwijs trots ben ik op mijn broertje. Al een aantal jaar heeft hij een eigen bedrijf in webdevelopment. En nu, om ook een klein steentje bij te dragen, hebben ze iets tofs bedacht.

Ondernemers, klein of groot, kunnen nu gratis een webshop aanvragen. Zo kunnen ze, op afstand en online, hun business voortzetten. Daarnaast is het ook nog eens vrijblijvend. Na de crisis mag de ondernemer de webshop uiteraard bij Coddin voortzetten, maar je kan ook een back-up ontvangen en eventueel verder gaan bij een andere partij.

Dus: ben jij of ken jij een ondernemen die een webshop zou kunnen gebruiken? Check dan eventjes de website en neem contact op!

Lokale broodjeszaken zoals de Broodbode

Helaas zijn alle horeca gelegenheden gesloten, maar wat er vaak nog wel kan is een broodje afhalen. Twee à drie keer in de week halen wij ergens een broodje, voor de afwisseling. Het liefst haal ik ze lopend of fietsend op, zodat ik ook nog een frisse neus krijg. En daarnaast steun je daarmee de lokale broodjeszaak.

In Enschede komen wij graag bij de Broodbode. Ooh die broodjes zijn lekker! Er zijn twee vestigingen: aan de Brinkstraat en in het centrum. Check de website even voor de bezorg- en afhaaltijden.

Bloemenzaken

Een sector die hard is getroffen tijdens deze crisis is de bloemensector. Niet alleen komen we met z’n allen de deur minder uit, waardoor we simpelweg niet meer een bloemetje meepikken op de markt. Congressen en bijeenkomsten gaan niet door, begrafenissen zijn versoberd en bruiloften zijn afgelast.

Maar juist nu, wanneer we zoveel thuis zijn, is het toch heerlijk om de lente in huis te halen? Het is niet heel Enschede-specifiek, maar wandel even naar de lokale bloemenzaak. Koop een bosje bloemen voor jezelf. Of koop er eentje voor je (groot)ouders en leg die voor de deur (1,5 meter afstand houden he!).

Zo maak je jezelf, je (groot)ouders en je lokale bloemist blij. Win-win-win dus! Wat typische lentebloemen zijn? Anemonen, bloesem, hyacinten, irissen, blauwe druifjes, narcissen, ranonkels en tulpen. Vraag vooral je bloemist om advies.

Ik hoop dat je misschien iets doet met deze shout out en de lokale ondernemer helpt waar het kan.
Liefs Aaf

Foto van de bloemen is afkomstig van Pixabay.

Eén gedachte over “ 6x Shout out naar deze lokale ondernemers in Enschede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.