6x ontbijtjes op thuiswerkdagen

6x ontbijtjes op thuiswerkdagen

Mijn dag begint altijd met een ontbijtje. Zonder ontbijt kan ik niet opstarten. En een boterham op de vuist is voor mij geen ontbijt. Nu we zoveel thuiswerken eet ik mijn ontbijt wel eens achter de laptop op. Dan hebben we een beetje uitgeslapen, Lauren naar het kinderdagverblijf gebracht en dan is het al tijd om te werken. Prima om dat m’n ontbijt mee te nemen naar mijn werkplek. Dit zijn de ontbijtjes die ik de laatste tijd heb gegeten.

Smoothie met peer

Heb je nog wat oud fruit liggen, zoals een peer? Of nectarines? Die kunnen echt prima door de smoothie. Met een scheut yoghurt en eventueel een banaan plus een schep havermout heb je een goed begin van de dag.

Smoothie met spinazie

In plaats van fruit doe ik vaak een hand spinazie in m’n smoothie. Zo heb je direct aan het begin van de dag al wat groente binnen.

Broodje avocado

Deze foto is een beetje groen: groene thee, groen notitieblaadje, groene case voor m’n airpods én een groen broodje. Het is heel simpel: een rijpe avocado met een beetje peper en zout.

Fruit

Oh, we eten de laatste tijd veel fruit. Het is natuurlijk nu ook het seizoen ervoor. In dit bakje zie je rode druiven, mango, kiwi, aardbei en banaan. Deze keer zonder yoghurt.

Rijstwafels met avocado en een eitje

Een gouden combinatie op je cracker: avocado met ei. Het vult ontzettend, zitten goede vette in en niet onbelangrijk het is ook nog lekker.

Yoghurt met cruesli, havermout en banaan

De cruesli maakt het iets minder gezond, maar die bite erin vind ik wel lekker. Een goed begin van de dag met dit ontbijtje.

Latte macchiato

Je ziet ‘m op bijna elke foto: een goede kop koffie. Ik maak thuis, super simpel, een latte macchiato. Beetje melk in de magnetron, even opschuimen en dan een kopje koffie erbij. Hier lees je het recept (al is het zo simpel, dat je het eigenlijk geen recept mag noemen).

Ben je benieuwd naar meer ontbijtjes? Lees dat dit artikel eens over mijn favoriete ontbijtjes. Van croissants tot belegde broodjes! Wat is jouw favoriete ontbijt?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.