6x nieuwe baby items voor ons tweede kindje

6x nieuwe baby items voor ons tweede kindje

Als je je eerste kindje verwacht heb je heel veel nieuwe dingen nodig; van een bedje en een box tot kleding en doeken. Voor een tweede (of derde, vierde…) kindje heb je dan alle grote items wel in huis. Althans, wij wel. Wij hebben heel veel van Lauren bewaard voor een volgend kindje. Maar toch is er een aantal items die we hebben gekocht voor Thomas. Ik laat ze je zien. Lees je mee?

Kleding

Alle kleding waar Lauren uit was gegroeid heb ik op bakken op de vliering bewaard. Toen we hoorden dat we een jongetje verwachtte, heb ik alle roze meisjeskleding daaruit gehaald. Alle neutrale kleding heb ik wel bewaard voor Thomas. Dat heb ik vervolgens aangevuld met nieuwe jongenskleding voor hem. Wat nieuw en wat tweedehands via Vinted.

Inmiddels is Thomas al uit zijn eerste maatjes gegroeid. En dit keer bewaar ik het niet meer. Wij zijn compleet met twee prachtige gezonde kinderen. Dus ik verkoop alles via Vinted of geef het weg aan toekomstige ouders in onze vriendenkring.

Kolf en kolfbh

Net als bij Lau wist ik dat ik heel graag borstvoeding wilde gaan geven. Dit borstvoedingsavontuur is er eentje die ik later nog eens ga toelichten, want makkelijk was het echt niet!

De eerste weken – zeg maar maanden – heb ik veel gekolfd. Wat was ik blij dat ik overgestapt ben naar een andere kolf. Eentje met een batterij, zodat ik niet vastzit aan het stopcontact. De Medela Freestyle Flex kolf laad je dus op en kan een keer of 6-8 mee (afhankelijk van hoe lang je kolft).

Voor nog meer flexibiliteit kocht ik er een kolf bh bij. Dan hoef ik de borstschilden van de kolf niet vast te houden en kan tijdens het kolven andere dingen doen. Wel zo handig met een peuter in huis.

Nieuwe flessenset

Vanaf zijn geboorte drinkt Thomas al uit de fles. Door zijn vroeggeboorte had hij bijvoeding nodig. Op de eerste dag was dit kunstvoeding, maar al gauw had ik genoeg melk voor hem om te drinken. De eerste dagen kon dit nog met een cupje, maar toen het grotere hoeveelheden werden was een cupje niet meer te doen. Dan heb je een flesje nodig.

Wij hebben goede ervaringen met de Dr. Brown flessen. Deze werden ons drie jaar geleden aangeraden door de verpleegkundigen van de neonatologie waar Lauren toen lag. Ook nu werd deze fles geadviseerd door de lactatiekundigen van het ziekenhuis.

Omdat Lauren soms ook nog een fles melk drinkt ’s ochtends hebben we voor Thomas de blauwe flessen gekocht. Zo houden we ze makkelijk uit elkaar, wel zo hygiënisch. Met een speen 1 drinkt hij ze netjes leeg.

Voedingsstoel

Nadat we Lauren naar zolder hadden verhuisd konden we aan de slag met de babykamer. De kast, bed en commode van Lauren gingen we hergebruiken. We hadden dus niet veel nodig voor de nieuwe babykamer. Oscar gaf ‘m een likje verf (kijk nou hoe mooi die bergen zijn geworden).

Van opa en oma kregen we deze fijne voedingsstoel. Van Ikea, en hij staat getipt als heel fijne stoel op veel babysites. En ik snap waarom. Door de “oren” van de stoel kan je je hoofd laten rusten als je met je baby in de stoel zit en zelfs een beetje wegdommelen. Door het voetenbankje zit je er helemaal relaxed bij.

Meerijdplankje

Geen item voor Thomas, maar voor Lauren. Heel handig om te hebben met twee kleine kids.

Toen Lauren ouder werd hebben we de kinderwagen naar de vliering gebracht en namen we de buggy mee. Maar voor Thomas hebben we uiteraard de kinderwagen van zolder gehaald. Omdat Lauren nog niet alles kan/wil lopen, zochten we een meerijdplankje voor haar. Wat een zoektocht was dat zeg. Wij hebben een Mutsy Nio, maar daar passen dus nauwelijks meerijdplankjes op.

Uiteindelijk hebben we een universeel meerijdplankje gekregen van een familielid met oudere kinderen. En zelfs die paste er niet op. Hoezo universeel? Maar we hebben ‘m passend gemaakt met wat tie-wraps. En nu kunnen we twee kids vooruitduwen.

Teddy wikkeldoel met naam

Pff jongensnamen. Er zijn zoveel leuke meisjesnamen, maar een jongensnaam uitkiezen vonden we lastig. Uiteindelijk vonden we er eentje, maar ik twijfelde nog een beetje. Is dit dé naam? Oscar was er al wel uit en om hem te vertellen dat ik er ook uit was (en het dus met hem eens was) bestelde ik deze hele leuke teddy wikkeldoek van Bé-Bé Unique met Thomas’ naam erop. Oscar pakte ‘m uit en begreep ’t direct. Onze zoon heet Thomas.

Daarna moesten we de doek nog we een ingepakt laten, want we wilden de naam nog niet verklappen. Toen de bevalling zich plots aandiende was ik gelukkig nog wel zo helder van geest dat we de doek mee moesten nemen. Vanaf het allerbegin heeft Thom heerlijk in zijn warme teddydoek gelegen.

Welke items heb jij gekocht voor de komst van je tweede kindje?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.