6x mijn favoriete taartjes om te bakken

6x mijn favoriete taartjes om te bakken

Ik word gelukkig van taartjes. Ik hou van bakken en soms is het heerlijk om een goede taart te bakken waar je een paar uur mee bezig bent. Even je gedachtes verzetten, even bezig zijn met je handen. Dat is echt fijn. Dit zijn mijn 6 favoriete taartjes om te bakken. Oké, en te eten!

Dinsdag voelde ik me een beetje sip, moe, down. Dus tijdens het boodschappen doen, kocht ik 1,5 kilo appels en pakte een pakje roomboter uit de koeling. De rest had ik wel in huis. ’s Avonds bereidde ik de appeltaart voor en de volgende ochtend ging ‘ie in de oven. Dus om 9 uur ’s ochtends rook het hele huis al naar appeltaart. Daar werd ik weer wat vrolijker van. Dan is appeltaart een heerlijke fijne basic taart en daarom staat die op plek 1.

Appeltaart

De klassieker mag natuurlijk niet ontbreken. Zoals je ziet werd deze ietsjes te bruin, maar zeker niet minder lekker! Met een flinke toef slagroom is dit zo’n lekker taartje!

Cheesecake

Ooh, ik houd van cheesecake. Niet elke cheesecake lukt even goed, maar deze marble was een toppertje. Door het bosvruchten-prutje dat ik erdoorheen roerde, smaakte ieder hapje zoet, fris en fruitig. Echt heerlijk!

Meringue taart

Een variant van de cheesecake, maar hij hoort er zeker als aparte taart bij: de meringue taart. Het Italiaanse schuim maakt de taart zo lekker. Ik maak ‘m ook wel eens met (zelfgemaakte) lemon curd als basis. Ook een gouden combinatie.

Worteltaart / Carrot cake

Iets heel anders. Niet zo fris als een cheesecake, maar lekker kruidig. Perfect voor de herfst of winter: een worteltaart. Opgebouwd uit drie lagen met daartussen een heerlijke frosting. Uiteraard hoef je ‘m niet driehoog te maken, hij kan ook enkel of uit twee lagen. Als cupcakes doen ze ’t ook goed.

Fondant taart

Deze maakte ik voor Lauren haar eerste verjaardag in februari. En ik heb ook al eerder een fondant taart gemaakt voor de gender reveal van m’n broertje en schoonzusje. Enorm veel werk om te maken, maar superleuk om te doen! En ook de binnenkant is een feestje, met framboos, witte chocola, aardbei en slagroom.

Oreo kokos bars

Dit is een oudje en ik moet zeggen dat ik ‘m al een tijdje niet meer heb gemaakt. Maar deze stukjes Oreo kokos zijn verrukkelijk. Luchtig, zoet, maar ook knapperig. Oh en er zit ook witte chocolade doorheen. Perfect toch?

Wat is jouw favoriete taartje om zelf te bakken?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.