6x mijn favoriete keukenapparaten

6x mijn favoriete keukenapparaten

Als je me al eventjes volgt, weet je dat ik het heerlijk vind om af en toe in de keuken te staan om wat lekkers te maken. Een taart, cakejes, avondeten, een ontbijtje of een simpel soepje. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit, maar het fröbelen in de keuken met een lekker eindresultaat vind ik heerlijk. En deze keukenapparaten gebruik ik daar graag bij!

Mixer

Vorig jaar kreeg ik ‘m van Oscar op mijn verjaardag. Is het geen plaatje? Ik vind de mixers van KitchenAid prachtig, maar ook niet te betalen (zo’n €400). Deze is net zo mooi en mixt ook! Ik gebruik ‘m vooral om beslag te mixer of om room op te kloppen. Het grote voordeel is dat je je handen vrij hebt, dus eenvoudig een ingrediënt toe kan voegen tijdens het mixen of kloppen.

Staafmixer

Deze heb ik al een hele tijd. Gebruikte ik ‘m eerst vooral om soepen te pureren, nu gebruik ik ‘m voornamelijk om Laurens fruit- en groentehapjes te pureren. Er zitten twee standen om de mixer en hij is los te koppelen bij de blauwe rand. Daardoor kan je het deel met de messen rechtop laten staan (zonder dat ie omvalt) en ‘m in de vaatwasser doen. Ideaal!

Eierkoker

Dit is het meest perfecte Sinterklaascadeautje ooit geweest! Geen gedoe meer met pannetjes kokend water en dan op blijven letten dat ie niet overkookt. Nee. Je zet je eieren in de houder, doet er zoveel water bij als op het maatbekertje staat aangegeven (aantal eieren + zacht/medium/hard gekookt), doet de deksel erop en zet ‘m aan. Zodra de eierkoker begint te fluiten dan zijn je eieren klaar!

Benieuwd naar mijn baksels of
op zoek naar een lekker recept?
Klik dan hier.

Weegschaal

Simpel maar zo handig, deze elektronische weegschaal. Hij geeft precies tot op de gram aan hoeveel je product weegt. Er zit ook een timer op, maar die gebruik ik niet. Welke functie ik wel veel gebruik ik tare. Als ik er iets opzet en ik druk op tare dan zet ie de teller weer op 0 en dan voeg ik het product toe dat ik wil afwegen. Zo kan ik heel precies werken.

Mixer

Nu ik de keukenmachine van Magnani heb, gebruik ik deze veel minder. Deze mini-mixer van Black&Decker heb ik op mijn 16e toen ik bij de Gamma werkte gekregen. Volgens mij als kerstcadeautje. Hij is dus al best wel oud, maar doet ’t prima!

All-in-one keukenmachine

Voor dit ding heb ik ooit even moeten sparen, maar was/is elke euro waard. Niet dat ie zo duur is hoor, maar het was gewoon een flinke uitgave (toentertijd). Op het onderstuk kan je drie verschillende opzetstukken zetten: de blender, het kleine bakje en de grote bak. Daarnaast zitten er ook nog veel verschillende messen en mengers bij. Je kan er bijna alles mee. Ik gebruik ‘m vooral om smoothies te maken (blender), pesto te maken (kleine opzetbakje), groente te raspen of snijden (grote bak) of om koekjes te verkruimelen (ook grote bak). Alles (behalve het onderstuk) kan in de vaatwasser en dat is top!

Verder hebben we nog een airfryer, een tostiapparaat, een koffiemachine, een waterkoker en een broodrooster! Het is een behoorlijke kast vol!
Wat zijn jouw favoriete keukenapparaten?

Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.