6x Laurens favoriete voorleesboeken

6x Laurens favoriete voorleesboeken

Elke avond voor het slapengaan lezen we samen een boekje. Soms wel drie, soms houden we ’t bij eentje. Maar elke avond wordt er gelezen. Lauren heeft een aantal boeken die favoriet zijn. Dan moet dat ene boek elke avond gelezen worden. En dan zomaar in één keer heeft ze weer een andere favoriet. Geen touw aan vast te knopen. Deze zes voorleesboeken zijn haar vaste favorieten.

Klein Konijn – Nog even achter mijn oortjes kriebelen

In dit boekje breng je samen Klein Konijn naar bed. Dat doe je door een aantal handelingen, zoals in je handen klappen, aaien over het ruggetje en achter de oortjes te kriebelen. Het liefst leest Lauren dit boekje met z’n drieën, zodat we alle drie die handelingen moeten doen. Ze kent ’t al uit haar hoofd, want zonder dat ik het voorgelezen heb, klapt zij al in haar handen. Het leukste vindt ze het knopje, waarmee je het lichtje uitdoet in het boekje. Na het lezen zit ze helemaal in de slapen-gaan-modus en weet ze dat zij ook gaat slapen.

Klik hier voor de link naar dit boekje.

Gonnie en Gijsje

Gonnie en vriendjes is een reeks boekjes. Daarvan hebben wij het boekje Gonnie en Gijsje. Dat zijn twee eenden-vriendinnetjes die alles samen doen. Ze gaan op avontuur en komen langs allemaal dieren, maar dan gaat Gijsje haar eigen weg.

Het verhaaltje is een beetje gek, maar Lauren vindt het een leuk boekje. Vooral omdat ze nu de kleuren van de laarsjes, en de dieren goed kan aanwijzen en benoemen.

Klik hier om het boekje Gonnie en Gijsje te bekijken.

Nijntje aanwijsboek

Ik kocht deze op de vlooienmarkt voor een paar euro en al gauw kon Lauren toen de eerste plaatjes aanwijzen als wij het woordje zeiden. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid en moeten wij van haar iets aanwijzen wat zij zegt. Of nog beter: we mogen ons er helemaal niet mee bemoeien. Ze wijst iets aan en zegt dan zelf wat het is. Dat gaat nog niet altijd goed, maar ik ben echt verwonderd over hoe groot haar woordenschat al is!

Klik hier voor het Nijntje aanwijsboek.

Mijn vragen en antwoordenboek Dieren

Ken je dit boek? Het is een flapjesboek, perfect voor de kleine, nieuwsgierige kinderhandjes. Het boek is opgedeeld in thema, bijvoorbeeld water of insecten, en op elke pagina zitten zo’n 8 tot 10 flapjes. Achter het flapje zit meer informatie over dat dier. Ze vindt het nu nog vooral heel leuk om op zoek te gaan naar alle dieren en de flapjes te openen. Ik moet wel zeggen, dat die flapjes voor de allerkleinste handjes niet heel hufterproof zijn. Maar ach, als ze maar lol heeft.

Klik hier om het boek te bekijken.

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Een cadeautje van een van mijn vriendinnen die het liefst gekke cadeautjes geeft. Nou dat is dit zeker! De titel zegt eigenlijk wel genoeg toch? De mol gaat vervolgens langs allerlei dieren om hun poep met de poep op zijn hoofd te vergelijken. Alle poepgeluiden (flops, ratatatata, plets) alles komt voorbij. Dat is natuurlijk een garantie voor samen lachen.

Klik hier op dit “poepboek” te bekijken.

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Welterusten, lieve Bobbi

Deze reeks van Bobbi kwamen we toevallig tegen toen ik laatst een paar boekjes in de sale bij een drogisterij kocht. Bobbi is een klein beetje die allerlei peuter- en kleuter avonturen meemaakt, samen met zijn knuffelvriendjes. Dit boekje is de eerste die we hadden en je volgt het slaapritueel van Bobbi. Na het eten gaat hij in bad, poets zijn tandjes en koprolt in bed. En voor dat mama een kusje kan geven zijn zijn oogjes al dicht. Andere boekjes gaan over het potje, over logeren bij opa en oma, op vakantie of over de baby van Bobbi. Er zijn er nog tal meer.

Bekijk hier Welterusten, lieve Bobbi. Of bekijk hier andere boekjes van Bobbi.

Wil je lezen over Laurens favoriete speelgoed? Klik hier!

Leest jouw kindje ook zo graag boekjes? Wat zijn haar of zijn favoriete voorleesboeken?
Liefs Aaf

De linkjes in dit artikel naar de voorleesboeken zijn affiliate linkjes. Als jij via dit linkje iets koopt bij bol.com, dan verdien ik daar een klein percentage van. Het kost jou niets extra’s.

Eén gedachte over “ 6x Laurens favoriete voorleesboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.