6x Kerstfilms die ik dit jaar heb gezien – Deel 1

6x Kerstfilms die ik dit jaar heb gezien – Deel 1

It’s beginning to look a lot like Christmas. De kerstboom staat, overal branden lampjes en de eerste glรผhwein heb ik op. Daarbij hoort ook kerstfilms kijken, toch? Genoeg aanbod op Netflix en Videoland! Inmiddels heb ik alweer een aantal gezien. De ene wat beter dan de ander, en de ene nog meer clichรฉ dan de ander. In dit artikel beoordeel ik 6 kerstfilms voor je. Lees je mee?

Even vooraf: in de titel vind je mijn beoordeling van deze kerstfilms + op welk provider je ‘m kan vinden.
N = Netflix | V = Videoland | B = Netflix & Videoland
๐ŸŽ„= score, maximaal 5 boompjes

The Holidate – N | ๐ŸŽ„๐ŸŽ„๐ŸŽ„๐ŸŽ„

Kerstfilms Holidate (2020) - IMDb

Sloane is single en wordt er gek van dat haar familie haar graag zou zien met een vriendje. Jackson heeft een vriendinnetje, maar dat wordt ‘m al gauw te serieus en maakt het uit met kerst. Als Sloane en Jackson elkaar ontmoeten (tijdens het terugbrengen van gekregen kerstcadeaus) spreken ze af om elkaars holidate te zijn.

Zo vieren ze Oud&Nieuw samen, Valentijnsdag, St. Patrick’s Day en Pasen. Op Cinco de Mayo worden ze beide dronken en worden ze wakker met de vraag of ze seks hebben gehad of niet? Het blijkt dat er toch wel wat gevoelens loskomen en dat zorgt uiteraard voor problemen.

Hoewel de film vol clichรฉs zit en je alles ontzettend ziet aankomen, vond ik het een erg vermakelijke film. Ze lopen ontzettend te geinen met elkaar, wat ik wel kan waarderen. De verhaallijnen van de andere personages in de film zijn een beetje over de top, maar voegen wel een leuke extra toe aan de film. Sloanes tante is me een figuur…

Deze film schijnt dรฉ kerstfilm van dit jaar te zijn en moet je eigenlijk dus wel gezien hebben. En eerlijk gezegd, hij is ook wel goed. Ik deel vier boompjes uit.

Christmas Wonderland – B | ๐ŸŽ„๐ŸŽ„

Heidi werkt in NY bij een kunstgalerij waar ze hard werkt aan het kerstfeest. Als haar zus belt met het dringende verzoek om een paar dagen op haar twee kids te passen, vertrekt Heide naar haar geboortedorp. Daar komt ze haar jeugdliefde tegen die ze heeft laten gaan om haar dromen in NY waar te maken. Beiden halen herinneringen op aan vroeger terwijl ze samen het kerstbal van de middelbare school voorbereiden. Dat wakkert het vlammetje weer op. Toch besluit Heidi terug te gaan naar NY voor het kerstfeest…

Oh nee, deze film is veel tรฉ clichรฉ. Tijdens de eerste ontmoeting zo’n beetje spreken ze naar elkaar uit dat ze toch wel erg verliefd op elkaar waren. Nope, dat maakt het niet echt spannend. Ook het einde vond ik ontzettend laf. Echt heel jammer. Hoewel het wel een feel good movie is, is dit toch echt een slechte film; twee kerstboompjes.

Midnight at the Magnolia – N | ๐ŸŽ„๐ŸŽ„๐ŸŽ„๐ŸŽ„

Kerstfilms Midnight at the Magnolia (2020) - IMDb

Eigenlijk geen kerstfilm maar een nieuwjaarsfilm. Beste vrienden Jack en Maggie presenteren samen een radioshow. Daarin geven ze hun luisteraars relatieadvies, met een knipoog. Zelf hebben ze allebei een relatie en ze bedenken het plan om hun partners live op de radio voor te stellen aan hun familie tijdens oud en nieuw. Dat moet veel fans opleveren en een boost geven aan het jazzcafรฉ van hun bevriende vaders.

Vlak na kerst worden Jack en Maggie echter gedumpt en als alternatief plan bedenken ze daarom dat ze gaan doen alsof ze met elkaar een relatie hebben. Je voelt ‘m al aankomen; kan hun vriendschap dat aan?

Een leuke film, ik vond het ‘m wel vermakelijk. Jack is een leuke gast, ook om te zien. Je snapt natuurlijk ook wel dat ze uiteindelijk bij elkaar komen, maar de manier waarop is niet superstandaard. Ook de allerlaatste minuten van de film zijn zoetsappig, maar wel op de goede manier. Ik geef ‘m vier kerstboompjes.

Christmas Made To Order – B | ๐ŸŽ„๐ŸŽ„๐ŸŽ„

Christmas Made To Order - review (Netflix)

Steven heeft een drukke baan, waar hij zich compleet op heeft gestort. Als zijn familie aankondigt om langs te komen met kerst, huurt hij Gretchen in om zijn huis te versieren. Dat valt zo goed in de smaak dat hij haar inhuurt om de gehele kerstweek te hosten en zijn familie te vermaken. Beetje bij beetje ontdooit Steven en vind hij kerst steeds wat gezelliger. Het lukt het zelfs om af en toe zijn werk los te laten.

Een beetje een onrealistisch verhaal om iemand in te huren om je familie met kerst te vermaken. Maar goed, alle activiteiten die Gretchen bedenkt zorgen wel voor een leuke kerstsfeer. Waar ik me dan wel ontzettend aan stoorde is dat ze met z’n allen op zoek gingen naar de mooiste kerstboom en in het volgende shot thuis zie je dat de boom overduidelijk nep is. Jammer..

Een prima film, maar zeker niet eentje die hoog op het lijstje staat. Ik geef ‘m drie kerstboompjes.

Christmas Next Door – V | ๐ŸŽ„๐ŸŽ„๐ŸŽ„

Watch Christmas Next Door | Prime Video

Het is bijna kerstmis en Eric heeft zijn neefje en nichtje te logeren. Daarbij krijgt hij spontaan hulp van zijn buurvrouw April. Eric heeft vrij weinig met kerst, maar het aanstekelijke enthousiasme van April zorgt ervoor dat hij het langzaam leuk begint te vinden.

Eric is auteur van boeken over het vrijgezelle leven en leeft daar ook naar. Het lukt hem maar niet om zijn volgende boek te schrijven en uiteindelijk gooit hij, dankzij April, het roer om.

Prima film, met te veel nepsneeuw. Het is leuk om te zien dat de starre Eric langzaam ontdooit. En ik leefde echt met April mee. Al met al drie kerstboompjes.

Write Before Christmas – V | ๐ŸŽ„๐ŸŽ„๐ŸŽ„๐ŸŽ„๐ŸŽ„

write before christmas

Last but certainly not least, want deze krijgt van mij 5 boompjes! En eigenlijk alleen om Chad Michael Murray. Hoewel het een verrassing was voor me dat hij in deze film zit. Ik wist het echt niet toen ik ‘m opzetten. Vroeger was ik echt wel een beetje verliefd op Chad toen ik One Tree Hill keek. ๐Ÿ˜‰.

Anyway, de film gaat over Jessica. Zij wordt gedumpt door haar vriendje en de 5 kerstkaarten die ze voor hem had gekocht stuurt ze naar 5 andere belangrijke personen in haar leven. Eรฉn van die vijf kaarten gaat naar haar vroegere muziekjuf en zo ontmoet ze Luke, diens zoon. Ze blijken best wat raakvlakken te hebben.

Zij worden langzaam verliefd op elkaar, maar uiteraard zijn er wel wat drempels in het spel. Gelukkig, en voorspelbaar, komen ze aan ’t einde wel bij elkaar. Ook de vier andere kaarten tonen een leuke verhaallijn. De film krijgt van mij vier boompjes, met eentje extra voor Chad Michael Murray! Doe mij maar meer kerstfilms met Chad in de hoofdrol!

Benieuwd naar onze kerstboom? Klik dan hier!

Heb jij een van deze kerstfilms al gezien? Wat vond je ervan? Ondertussen heb ik alweer een aantal meer gekeken, dus deel twee komt eraan!
Liefs Aaf

3 gedachten over “6x Kerstfilms die ik dit jaar heb gezien – Deel 1

  1. Hoi Aafke,

    Wat leuk dat je deze films aanraadt , ik was al op zoek naar leuke kerstfilms. Kan ik mooi de komende tijd gaan kijken๐ŸŽฌ๐ŸŽž๐ŸŽ„

    Groetjes, Yvonne T

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.