6x hier ben ik momenteel dankbaar voor

6x hier ben ik momenteel dankbaar voor

Ik zit even niet zo lekker in mijn vel. Of nou ja, dat is een beetje te zwaar. Maar ik vind het allemaal even pittig. Ben een beetje down, chagrijnig (sorry lief!), moedeloos en moe. Lauren zit in de slaapregressie van 2 jaar en slaapt dus slecht. En ik slaap dus ook slecht. Ik heb het idee dat ik ook maar wat doe (wat waar is) en ik hoop ontzettend dat het het goede is. Het is koud, donker en nat buiten. Al met al word ik er een beetje negatief van, merk ik. Dus tijd om even mijn blik op de positieve dingen in mijn leven te richten. Voor deze 6 dingen ben ik momenteel dankbaar. Lees je mee?

We zijn gezond

Op de allereerste plaatst; we zijn gezond. We hebben geen corona, zijn niet verkouden of andere kleine kwaaltjes. Maar ook geen grotere kwalen. Dat is fijn! Het is natuurlijk altijd al heel belangrijk geweest om gezond te zijn, maar in deze tijden helemaal. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

We hebben werk en zekerheid

Oscar en ik hebben gelukkig geen negatieve gevolgen ondervonden van de coronacrisis, werk technisch. Ik werk bij PLUS Retail en de supermarkten doen het momenteel onwijs goed. Ik hoef dus niet te vrezen voor mijn baan bijvoorbeeld. Wel is het werk een beetje veranderd hoor, zowel inhoudelijk als praktisch. Ik werk voor 99% thuis en dat is fijn en stom tegelijk. Maar inmiddels zijn we eraan gewend en hebben we ook een goede balans kunnen vinden thuis.

Ik ben heerlijk aan het hardlopen

Van de week blikte ik al even terug op afgelopen hardloopjaar. Afgelopen jaar liep ik, ondanks dat mijn doel wegviel, lekker door. Hoewel ik lekkerder loop in de zomer dan in de winter, ben ik nog steeds goed bezig. Over het algemeen trek ik twee keer per week mijn hardloopschoenen aan en loop ik tussen de 6 en 10 km. Als het echt te koud en/of te nat is, heb ik de luxe dat ik op de hardloopband kan lopen die op zolder staat. Zo fijn!

Hoewel ik soms met een kleine tegenzin kan starten, voel ik me na een rondje rennen altijd erg voldaan. Wanneer dit artikel online komt (vrijdagochtend) en jij het misschien wel leest, staat er ook een rondje rennen op de planning. Weer of geen weer, ik ga lekker naar buiten.

Mijn blog gaat goed

De afgelopen tijd heb ik veel tijd geïnvesteerd in m’n blog. Dat is terug te zien in de bezoekersaantallen en ik verdien nu zelfs een heel klein beetje geld met het schrijven van artikelen. Ik heb een aantal betaalde blogs geschreven en ik verwerk soms affiliatie linkjes in mijn artikelen.

Dank je wel als jij een van mijn vele lezers bent! Het is leuk om te schrijven, maar het is nog leuker als hetgeen wat je schrijft ook gelezen wordt.

We zijn de zolder aan het verbouwen

We hebben een prachtig nieuwbouwhuis en die zijn we nu nóg mooier aan het maken. We verbouwen momenteel de zolder. De dakkapel zit er al op en volgende week start de aannemer om de vliering en kamers te maken.

dakkapel

Ik ben me er wel degelijk van bewust dat het een luxe is dat we zo’n mooi huis hebben en de financiële middelen om zo’n grote verbouwing uit te voeren. Ik vind het ook erg leuk dat we nu een beetje reuring in huis hebben. En ooh, mooi dat het gaat worden! Daar ben ik dankbaar voor.

Lauren is vrolijk en kletst erop los

Hoewel ze dus nu even in een slaapregressie zit, zit ze ook in een heerlijke fase in haar ontwikkeling. Ze springt, danst, draait, klimt en rent alle kanten op. Ze speelt lekker, heeft een rijke fantasie en is een echte poppenmoeder. Puzzels zijn favoriet en ook boekjes leest ze veel. Knuffels en kusjes krijgen we in overvloed.

Daarnaast begint ze meer en meer woordjes te zeggen (wat kenmerkend is voor de 2 jaar slaapregressie). Papa, mama en bal kon ze al. Opa, oma, Owen (haar neefje), kijken, ijsje, appel, maah (banaan), fjes (fles), eten; elke dag komt er een woordje bij zo lijkt het. Oh ja en ‘nee’ is ook een geliefd woordje 😉.

Soms is het fijn om even de fijne dingen in je leven op te schrijven om weer een wat positievere mindset te krijgen. Hoewel er echt wil dingen zijn die nu even niet meezitten, heb ik een het fijn en goed. Waar ben jij momenteel dankbaar voor?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.