6x Het gaat sneeuwen! Ben jij goed voorbereid?

6x Het gaat sneeuwen! Ben jij goed voorbereid?

Yes yes yes, het gaat sneeuwen. In januari hadden we al een klein laagje sneeuw, maar hier was die de volgende dag alweer verdwenen. Lauren heeft het dus niet gezien. Dat gaat komende week wel anders zijn, want het gaat flink sneeuwen en het blijft ook koud. Ik hoop dat we met deze sneeuwpret de crisis een klein beetje kunnen vergeten. Ben jij goed voorbereid voor komende week?

Sneeuwpret

De sleetjes en schaatsen zijn niet aan te slepen online, zo schijnt het. Iedereen wil last minute nog een slee op de kop tikken of een paar schaatsen. Snap ik! Maar met als gevolg dat alles uitverkocht is. Check daarom ook marktplaats, de buurt-app of de buurt-Facebook om te vragen of iemand nog een oude slee op zolder heeft liggen. Maar wist je dat je met een wasmand of een vuilniszak ook prima van de bult kan glijden?

Kinderen

Als je met je kind(eren) naar buiten gaat, moeten ze natuurlijk wel warm en waterdicht gekleed zijn. Ook de skipakjes, skibroekjes en andere outdoor outfitjes gaan hard online. Voor Lauren had ik in het najaar al een skibroekje gekocht, voor onze wintersport (die uiteindelijk niet doorging..). Maar we gebruiken die broek ook op de fiets, want dat kan ook behoorlijk koud zijn voor haar.

Maar als jouw kindje uit zijn of haar outfit van vorig jaar is gegroeid, heb je wel iets nieuws nodig. Check wederom marktplaats, de buurt Facebook of bij je vriendinnen om te vragen of iemand nog skipakje heeft. En biedt die van jouw kindje ook aan, zo helpen we elkaar!

Auto

Ga je met de auto op pad, zorgt dat dat je winterbanden hebt en dat je auto is volgetankt. Normaal is het al niet fijn, maar nu wil je helemaal niet zonder benzine langs de weg komen te staan. Ook al denk je “het is maar een klein ritje”, als je vastloopt in de sneeuw en je wilt de verwarming en lichten blijven gebruiken dan heb je voldoende benzine nodig.

Zelf zorg ik er daarnaast ook altijd voor dat ik een waxinelichtje en lucifers meeneem. Stel dat je zonder benzine komt te zitten in de sneeuw, dan wordt het heel gauw koud in de auto. Een waxinelichtje kan dan de kleine ruimte prima verwarmen. Let er wel op dat je niet alle zuurstof in de auto opbrandt, want dat kan heel gevaarlijk zijn. Zet dus je raam of deur op een kier.

Verder: rijd niet te hard, houd voldoende afstand, trek rustig op, rem niet pompend, maar trap flink op de rem; het ABS systeem zorgt ervoor dat je banden niet blokkeren en kijk ver voor je uit. The usual!

Achtertuin

Sneeuw, en met name gesmolten en weer bevroren sneeuw, kan heel zwaar zijn! Check dus even je achtertuin op dingen die dit gewicht niet aankunnen. Denk aan stoelen of de hoes over je loungebank. Klop de sneeuw er regelmatig af en veeg het sneeuw weg als het nog niet aangevroren is.

Hardlopen

Ooh, menig hardloper heeft denk ik veel zin in dit weekend. Want hardlopen in de sneeuw blijft iets magisch. Pas wel echt echt op. Want je kan je er ontzettend op verkijken. En de ziekenhuizen hebben het nu al zo druk, dus zorg ervoor dat je jezelf niet verwondt. Zorg voor warme kleding, laagjes over laagjes, handschoenen en een haarband bijvoorbeeld. Zet kleine stapjes, daarmee hou je je balans beter. Ga ook niet hard, maar ga lekker rustig en geniet van de witte omgeving.

Weer opwarmen

Heb je het leuk gehad in de sneeuw of op het ijs? Dan is het daarna weer tijd om op te warmen. Leg natte kleding te drogen op de verwarming of over een stoel. Zet nooit je schoenen op de verwarming, de zolen kunnen gaan smelten. Maar doe er bijvoorbeeld een prop kranten in, dan drogen ze sneller.

Trek droge kleren aan, warm chocomelk op (of thee, of koffie, of glühwein) en geniet van de frisse neus die je net hebt gehaald! Morgen nog een keer?

Wat zijn jouw sneeuwplannen dit weekend en komende week? Ik wil graag elke dag met Lauren naar buiten, dan wordt vast heel leuk! Wat zal ze verwonderd zijn.
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.