6x heerlijke series om te bingen

6x heerlijke series om te bingen

Zo, ik ben er weer. Misschien miste je me hier al een beetje of op social media, maar ik heb bijna een week op bed gelegen; ziek. Gelukkig negatief getest voor Covid, maar desondanks had ik het flink te pakken. Ik dacht eerst met een dagje snotteren ben ik er wel weer, maar het werden een paar dagen in bed. Ik sliep veel, las (De zevende zus!) en keek veel tv. Zoals deze series. Heb jij deze series al gezien?

[column] De marketinglessen van Netflix topserie Bridgerton

Bridgerton

Daphne Bridgerton maakt rond 1813 in Londen haar debuut. Ze ontmoet Simon Basset – de Hertog van Hastings – en samen maken ze een plan om net te doen alsof elkaar leuk vinden. Simon is namelijk van plan nooit te gaan trouwen en Daphne kan door de aandacht van Simon de aandacht van andere mannen aantrekken. Je voelt ‘m natuurlijk wel aankomen, dat plan loopt uit de hand en de twee worden toch verliefd. Daphne ontpopt zich van meisje tot (getrouwde) vrouw.

De anonieme columniste Lady Wistledown kent alle informatie in Londen en brengt dit uit in kleine krantjes. Heel Londen is gefocust op wat zij schrijft en op wie zij is. Het is een soort Gossip Girl in 1813.

Het is een heerlijke serie om in weg te dromen. Niet alleen omdat Simon zo ongelofelijk handsome is, maar de jurken, de setting, de taal, maakt het allemaal tot een leuke serie. Dit was seizoen 1, en op basis van de boekenserie waarop Bridgerton is gebaseerd zullen er nog vele seizoenen volgen. Love it.

✓ Virgin River - Seizoen 1 | Netflix, Seizoenen, Film

Virgin River

Ook gebaseerd op een boek! In deze serie volgen we Melinda, kortweg Mel. Ze is verloskundige en doktersassistente. Ze komt naar Virgin River om bij de lokale huisarts te werken, die daar eigenlijk niet om zit te springen. Ze komt met een hoop onverwerkte herinneringen en emoties en ze komt erachter dat ze deze niet zomaar los kan laten door naar een nieuwe woonplaats te vluchten.

Mel ontmoet Jack, die de lokale bar runt. Hij heeft zijn eigen issues, net als vele andere bewoners. Er ontstaan romances die ook weer op de klippen lopen. Er speelt zich veel af in de bar en rondom de dokterspraktijk. In het tweede seizoen worden Mel en Jack flink op de proef gesteld door een derde persoon die hun leven in de war schopt.

De serie speelt zich af in Noord California, in een klein dorpje. Er komt veel natuur voor in de serie en op mijn gemoedstoestand werkt dat altijd heel goed. Ik was dan ook blij toen het tweede seizoen live ging. Helaas is het nog even wachten op seizoen 3.

Sweet Magnolias seizoen 2: Showrunner bespreekt plot en productie - Netflix  Nederland - Films en Series on demand

Sweet Magnolias

Deze ben ik momenteel aan het kijken en het is een heerlijke zoetsappige serie. Drie vriendinnen wonen in een klein, kerkelijk dorpje en hebben allerlei sores in hun leven. Een scheiding en nieuwe liefde, een onvervulde kinderwens, een druk bedrijf en een tienerdochter. Er gebeuren best veel standaard dingen, zoals verliefd worden op de coach van je zoon, de gescheiden vader die een kind verwacht met een veel jongere nieuwe vriendin, tieners en drank, onbeantwoorde liefdes en high schoolperikelen.

Een lekkere serie om aan te hebben staan als achtergrond, ik kijk ‘m merk ik niet met volle focus. Ik typ dit artikel bijvoorbeeld ook met Sweet Magnolias op de achtergrond. Maar soms is dat heel fijn.

Wanneer komt New Amsterdam seizoen 3 op Netflix? - Netflix Nederland -  Films en Series on demand

New Amsterdam

Een ziekenhuis serie! Yes kom maar door! De markante Max is de nieuwe ziekenhuisdirecteur en maakt onorthodoxe beslissingen. Alles in het belang van de patiënt. Elke aflevering gebeurt er dan ook iets bijzonders waar Max voor strijdt. Tegelijkertijd strijd hij ook voor zijn eigen gezondheid want hij komt er al gauw achter dat hij ernstig ziek is. Dat terwijl zijn vrouw zwanger is van hun eerste kindje en ze nog best wat obstakels te overwinnen hebben.

Ook de andere dokter in de serie hebben hun eigen verhaallijn. Ik ben dol op Dr. Hellen en op Iggy. Twee bijzondere mensen die hun eigen bijzondere verhaallijn hebben. In de serie staan niet, zoals in Greys Anatomy, de operaties centraal, maar veel meer de zorg eromheen. Ook met maatschappelijke thema’s. Dat vind ik tof.

Recensie | Netflix - The Crown - Jonge Historici

The Crown

Eentje die ik samen met Oscar kijk. Onze Netflix of Videoland smaak komt niet overeen, maar dit is eentje we dus wel samen willen kijken. De eerste seizoenen keken we samen en zo ook seizoen 4, die afgelopen november (2020) uitkwam.

In seizoen 4 is Queen Elizabeth al wat ouder en al een hele poos de koningin. Prince Charles ontmoet Diana en – ik wou zeggen ze worden verliefd, maar – ze trouwen. Samen krijgen ze hun twee zoons maar soepel verloopt het huwelijk niet. Dat verhaal kennen we natuurlijk, maar in de serie krijg je een soort inkijkje in hoe dat er thuis aan toe ging. Ook volgen we premier Tatcher en haar werk in de politiek.

Seizoen 5 en 6 zijn al aangekondigd en dan speelt een andere actrice de hoofdrol van The Queen. Dan wordt er weer een sprong in de tijd gemaakt en daarvoor zijn andere acteurs nodig. Er is aangekondigd dat seizoen 6 de laatste is. Ik ben benieuwd!

Grey's Anatomy seizoen 16 is nu te zien op Amazon Prime Video

Greys Anatomy

Wist je dat Greys Anatomy van alle ziekenhuis series de langslopende is? Al vanaf het begin heb ik gekeken en ik ben fan! Vroeger keek ik iedere aflevering thuis met mijn moeder. We namen ‘m op als we niet konden kijken. Tegenwoordig staat de serie online en heb ik ‘m al 2x helemaal weer gezien. Momenteel draait seizoen 17 op Net5 maar daar kwam ik te laat achter. Hopelijk wordt dat seizoen ook gauw online gezet.

In de serie speelt Meredith Grey de hoofdrol. Ze gaat haar coschappen lopen in Seattle Grace Hospital en al gauw ontmoet ze Dr. Derek Shepherd met wie ze een affaire krijgt. De serie speelt zicht grotendeels af in het ziekenhuis en daar gebeurt natuurlijk ontzettend veel.

In iedere aflevering gebeurt er op chirurgisch vlak altijd wel iets groots. Van een bom in iemands lijf (die Meredith in haar handen houdt) tot twee mensen gespiesd door een paal. Heel onrealistisch maar wel heerlijke drama.

Weet iemand al wanneer seizoen 17 online komt?

Lees ook: Netflix: mijn tips voor goede series of 6x dit zijn mijn favoriete tv-programma’s van nu

Wat zijn jouw favoriete bingewatch series?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.