6x grote elektronische aankopen waar ik zeker geen spijt van heb

6x grote elektronische aankopen waar ik zeker geen spijt van heb

Ik vind het soms heel moeilijk om iets duurs te kopen. Want, ooh wat kost het veel geld. Heb ik zoveel geld er echt voor over? Zo’n aankoop gaat dan ook altijd gepaard met een lange zoektocht online. En als ‘ie dan eenmaal thuis is en we dit ding in gebruik hebben, dan ben ik zo blij dat we ’t hebben. Dit zijn zes dure, elektronische aankopen waar ik zeker geen spijt van heb.

Google Home

“Hey Google, zet de kerstboom aan”. En hop, alle lampjes in de kerstboom springen aan. Uiteraard staat nu (het is mei) de kerstboom niet meer in de woonkamer, maar nu werkt ’t ook met “de woonkamer”, “de keuken” en “de tuin”. We kunnen in één keer alle lampen uit of juist aan zetten.

Google kan ook vertellen wat het weer zal zijn deze dag, wat het nieuws van de dag is. Google vertelt grapjes, zingt liedjes en rapt ook! “Ba-da-boem”. Supergrappig.

Als we iets koken dan zetten we via Google een timer: “Hey Google, zet de timer op 8 minuten”. We kunnen de temperatuur in huis via Google regelen, maar we kunnen ook een boodschap op ons boodschappenlijstje zetten. De laatste tijd gebruik ik Google Home veel om de radio aan te zetten en het volume te regelen.

Ik ben er blij mee, het is een superhandige gadget, die het leven net iets makkelijker én leuker maakt.

iPhone 11

Deze rode iPhone 11 (zie hieronder) is de mijne. Ik was ontzettend toe aan een nieuwe en vond vooral de iPhone 11 met alle kleurtjes heel tof. De goede batterij en de scherpe camera, met twee lenzen, sprak me vooral aan. Na lang twijfelen koos ik toch voor de rode en daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van.

Het toestel heb ik los gekocht en gebruik ik met een sim-only abonnement. Om ‘m te beschermen zit er een doorzichtig hoesje omheen en op de achterkant zit een handygrip; een elastiekje waar je je vinger achter kan stoppen zodat je meer grip hebt. Vind ik superhandig want de telefoon is best groot, maar zo kan ik ‘m goed vasthouden.

Hardloopband

Hier kwam Oscar mee. En eerst vond ik het een stom idee. Maar ik ben om. Vooral in de winter heb ik de hardloopband veel gebruikt. Als Lauren op bed ligt en ik ben alleen in huis. Of als het al aardedonker is en ik nog graag wil sporten, dan is dit ding echt een uitkomst.

Ik neem dan m’n laptop of de tablet mee, kijk onder het hardlopen een aflevering van een serie en daarna doe ik nog wat oefeningen op een matje. Ik voel me dan zoveel beter dan dat ik op de bank ben blijven hangen. Echt chill.

Laptop

Bij mijn vorige werkgever had ik een chille laptop. Die moest ik natuurlijk inleveren toen ik daar stopte. De werk-laptop die ik nu heb, vind ik niet fijn en heeft ook geen open netwerk. Ik kan daar dus geen enkel programma op installeren zonder toestemming van IT. Daarnaast liet ik die vooral achter op het werk.

Maar ja, thuis had ik natuurlijk een laptop nodig. Alleen al om deze site te bouwen en te vullen. Na een zoektocht stuitte ik op dezelfde laptop van mijn oude werkgever, maar dan een refurbished versie. Dat wil zeggen dat ie tweedehands is, maar volledig gecheckt is door de leverancier.

Er zaten twee deukjes in, maar verder is het een gloednieuwe laptop. Hij was schoon en had verder geen gebreken. Hij typt fijn, is niet te groot. Yep, een fijne laptop.

Dyson

Oké dit ding… Dit moet iedere nieuwe ouder eigenlijk een soort van krijgen ofzo. Zodra je kindje gaat eten, ligt er meer eten op de grond dan dat ze opeten! Echt!

Deze stofzuiger is draadloos, hangt bij ons in de trapkast en pakken we er elke ochtend, middag én avond bij. De rotzooi die Lauren heeft gemaakt (brood, koekjes, rozijntjes, rijst op de grond) stofzuigen we zo weer op. Geen geouwehoer met een stofzuiger en een snoer. Maar nu hebben we ’t binnen twee minuten opgeruimd.

Das echt fijn, want Lauren stopt momenteel alles in haar mondje. Maar uitgedroogd brood of oude rijstkorrels zijn echt niet lekker en nog hard ook. Maar dat hebben we dus in een handomdraai opgeruimd.

En daarnaast is dat ding ook superhandig op de trap en überhaupt om het huis even snel stof te zuigen. Dit ding raad ik echt iedere ouders aan!

Boot

Naast ons huis is dit de duurste aankoop die ik ooit heb gedaan. Al een aantal keer hadden we een boot van Greenjoy gehuurd, maar ja die is natuurlijk niet altijd beschikbaar.

Dus besloten we, vooral Oscar, om opzoek te gaan naar een boot. Toen we vrij dichtbij huis een mooie haven tegenkwamen, waar we ook nog eens een mooie boot konden kopen waren we om.

Nu is deze sloep van ons. We varen er regelmatig mee en hebben ‘m zelfs ook meegenomen op vakantie. En dit jaar gaat ie weer mee joepie! Lauren vindt het ook heerlijk om op ’t water te zijn. Ze is dol op de eendjes en zwaait naar iedereen die ze ziet. Ze is al helemaal gewend in de boot.

Heb jij ook van dit soort aankopen in huis waar je ontzettend blij mee bent? Ik ben ook bezig met het schrijven van eenzelfde blog, maar dan met niet-elektronische aankopen. Hoop dat je die blog ook leuk vindt. Stay tuned!
Liefs Aaf

8 gedachten over “6x grote elektronische aankopen waar ik zeker geen spijt van heb

  1. Hallo 🙂

    Ik heb zelf een laptop nodig voor thuis. Zou ik mogen weten wat de fabrikant code, geheugen, opslag, inch en prijs is van de laptop die jij gebruikt? Is het een probook en heb je het online besteld of via een computer winkel gekocht? Via welke site? Sorry voor de vele vragen en alvast bedankt voor je reactie.

    Groetjes Sara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.