6x favoriete speelgoed van Lauren (16 maanden)

6x favoriete speelgoed van Lauren (16 maanden)

Veel speelgoed ligt er hier in huis. Lauren krijgt steeds met speeltjes. Voor haar verjaardag heeft ze een hoop gekregen, als er visite komt nemen ze bijna altijd wel iets mee en zelf kopen we ook wat voor haar natuurlijk. Dit is het favoriete speelgoed van Lauren.

Dierenpuzzel

Lauren is sowieso dol op dieren. Als er eendjes in de tuin zwemmen of als we een hondje onderweg tegenkomen begint ze enthousiast te roepen en dierengeluiden te maken. Deze puzzel is dan ook een succes. Samen oefenen we alle geluiden van de dieren (welk geluid maakt een konijn?!).

Wat ze ook leuk vindt om ermee te doen is alle stukjes in een bakje of doos doen en ze er vervolgens weer uithalen. Kan ze zich er een tijdje mee vermaken. De stukjes terug in de puzzel leggen kan ze nog niet, al probeert ze het wel. Goed voor de fijne motoriek!

Keukentje

Deze kreeg ze voor haar verjaardag en heeft even op zolder in de doos gelegen. Ze was nog iets te jong en te klein. Toen ze steeds meer ging staan, hebben we deze in elkaar gezet en een plekje in huis gegeven. Goeie timing, want ze trok zich steeds vaker op aan het keukentje. Daarmee heeft ze echt goed leren staan!

Bij het keukentje kreeg Lauren ook pannen en keukengerei. Pas na een tijdje hebben we het keukengerei er ook bij gepakt. Ze speelde eerst voornamelijk met haar knuffels. Gebakken Nijntje en gebraden schildpad dus 😉.

Loopwagen

Toen ze goed ging staan, begon Lauren ook te stappen. Aan onze handen, maar sinds een tijdje ook langs de bank en de salontafel. Tijd voor een loopwagen dus. De speeltjes op de voorkant vindt ze ook erg leuk en na aan tijdje had ze door dat ze met ’t wagentje kon lopen. Daar oefent ze nu steeds meer mee en het gaat steeds soepeler. Nog even en ze loopt los!

Blokkendoos met kralenbaan

Dit is de doos waar Lauren vaak die puzzelstukjes in stopt. Ze heeft ook wel door dat deze drie gekleurde blokjes erbij horen en via de gaatjes in de doos kunnen. Zo mooi om te zien hoe ze dit soort dingen steeds meer doorkrijgt.

Ook de kralenbaan vindt ze leuk. Vooral de geluidjes die het maakt. Met haar kleine vingertjes duwt ze de kraaltjes over de baan. Maar het is ook nog wel moeilijk, vaak is ze na een paar minuten ook al weer klaar met de kralenbaan.

Boekjes

Elke avond voor het slapengaan lezen we samen een boekje, vaak van Nijntje. Om mee te spelen is Lauren ook gek op boekjes. Voelboekjes, knisperboekjes, puzzelboekjes, knuffelboekjes, alle boekjes zijn leuk.

Ringen stapelen

Nou jongens, ik stond te kijken van de week. Ze heeft door dat deze ringen om volgorde op het paaltje moeten. Überhaupt dat het lukt om ze op het paaltje te doen vind ik knap, maar dan ook nog op volgorde.

Het kwam doordat ze doorkreeg dat als ze begon met het gele ringetje, dat dan de rest er niet op past. Het gaat echt nog niet altijd goed, maar vaak als ze er een tijdje mee speelt dan heeft ze het weer door.

Zoals je ziet is Laurens speelgoed veel van hout. Ze heeft ook wel wat van plastic en op batterijen, maar ze vermaakt zich ook nog prima met houten speelgoed. Daar ben ik heel blij mee, want ik zou denk ik gek worden als er constant ringeltjes en geluidjes door het huis schalmen.

Wil je meer lezen over Lauren? Klik dan hier.

Waar speelt jouw kindje het liefste mee?
Liefs Aaf

3 gedachten over “6x favoriete speelgoed van Lauren (16 maanden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.