6x eten bestellen als we geen zin hebben om te koken

6x eten bestellen als we geen zin hebben om te koken

Je kent het wel; een drukke volle dag en geen zin om ’s avonds ook nog de keuken in te duiken. Dan doen we lekker makkelijk en bestellen we wat te eten of halen we wat af. Dit zijn de 6 dingen die we het vaakst bestellen of afhalen.

Sushi

Met stip op één: sushi! Dit bestellen we in het weekend, als we zin hebben in een rustig en gezellig avondje op de bank. Wijntje of biertje erbij, een serie en lekker eten met z’n twee. Lauren lust ook graag een stukje sushi met komkommer. Als we sushi bestellen, bestellen we ook echt sushi en geen warme (vlees) gerechten. Een combibox met wat rollen en wat nigiri is vaak al genoeg. Lekker!

Poké bowl

Als alternatief voor sushi; de poké bowl. Deze foto (hierboven) is niet de mooiste, oeps. Ik haalde deze bowl op onderweg van werk naar huis. Na een drukke werkdag had ik écht geen zin meer om te koken en als ik het me goed herinner waren Oscar en Lauren de deur uit. Dus dit diner for one is in mijn fietstas een beetje geplet, haha. Het smaakt er gelukkig niets minder om. Wist je dat je een poké bowl ook zelf kan maken? Klik hier voor het recept!

Pizza

Pizza is niet alleen klus-voer, maar ook, wat mij betreft, echt comfort food. Mijn favoriete toppings zijn salami, groentes, olijfjes en ansjovis. Niet allemaal tegelijk hoor, no worries 😉. We halen soms bij New York Pizza en soms bij Pizzaria Vreeswijk. Bij Pizzaria Vreeswijk hebben ze een pizza La Fontana met ‘alles ook vis’, elke punt is met iets anders belegd. Dat is Oscars favoriet.

Chinees

Ik blijf me hierover verbazen; voor €17 bestellen wij een combinatiemenu waarvan we twee dagen kunnen eten. Tau sie kai (ofwel kip in zwarte bonensaus) en babi pangang zijn onze favoriet. Chinees is een echt zondagavond voedsel bij ons. Na een druk weekend in Enschede bijvoorbeeld of als er F1 wordt (terug)gekeken.

Patat

Of zeg jij friet? Deze eten we niet zo vaak, maar soms kan ik hier zó’n zin in hebben. Bijvoorbeeld op vrijdagavond na een lange werkdag. Lauren is dan bij opa en oma en ik heb tot laat gewerkt. Dan fiets ik even naar de Kwalitaria toe en bestel ik een portie friet en twee snacks.

Broodjes

I know, deze vallen niet onder avondeten. Maar sinds we thuiswerken halen we 1 of 2 keer in de week een broodje tussen de middag. Onder het mom van makkelijk, lekker en de lokale ondernemer steunen. In de zomer fietste ik (of voeren we) naar Camping Ganspoort waar dit bovenstaande broodje vandaan komt. Soms halen we een Italiaans broodje bij La Piazza Basilico of een belegd broodje bij de catering company hier om de hoek.

Nu we niet uiteten kunnen, eten we wel wat meer afhaalmaaltijden. Haal jij wel eens wat af? Zo ja, wat dan?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.