6x dit zijn mijn favoriete tv-programma’s van nu

6x dit zijn mijn favoriete tv-programma’s van nu

We Netflixen, Videolanden en Disney+’en erop los met z’n allen. Een aantal series zijn momenteel hot and happening. En hoewel we weinig ‘live’ televisie meer kijken, kijken we wel veel tv-programma’s on demand. Dus tv-programma’s terugkijken via de app. Zoals De Slimste Mens, maar die is nu afgelopen voor dit seizoen. Vandaag deel ik mijn favoriete tv-programma’s van nu met je. Lees je mee?

Code van Coppens

Via de app KIJK kijk ik het SBS6 programma Code van Coppens: de wraak van de Belgen. Supergrappig en soms een tikkeltje spannend. De Belgische broers Coppens (Staf en Mathias) hebben elke week een escape room gebouwd met wetenschappelijke proefjes en het is aan twee duo’s Nederlanders om te ontsnappen. Elke week staat er een ander thema centraal: een bankoverval, een ziekenhuis of een horrorhuis. De leuke wetenschappelijke foefjes worden in de studio toegelicht met hulp van Lieve Scheire.

Afbeeldingsresultaat voor code van coppens de wraak van de belgen

De duo’s hebben een uur om uit te breken en het is een onderlinge strijd. Welk duo is het snelst? Ze beginnen vaak met een obstakel; ze zijn aan elkaar geketend of een van de twee zit in het gips. Dat zorgt meteen voor hilarische momenten, zo grappig! Iedere kamer bestaat uit meerdere onderdelen, ze gaan vaak aan de ene ruimte naar de ander. En dat is natuurlijk best spannend, want waar beland je? Uiteindelijk breekt elk koppel uit, en de ene wat sneller dan de ander.

Code van Coppens was iedere zondag te zien op SBS6 en dus (gratis) terug te kijken via KIJK.

Wie is de Mol?

Een all time favourite van velen! WIDM is sinds januari weer iedere zaterdag op de buis en inmiddels aangekomen bij het 21e seizoen. Ze zijn dit jaar in Tsjechië en ondertussen al op de helft; ze zijn nog met z’n vijven over. Een van hen is de mol en saboteert de boel. Hij of zij probeert om zo min mogelijk geld in het spel te krijgen, maar dat natuurlijk wel ongezien te doen.

Afbeeldingsresultaat voor wie is de mol

WIDM kijk ik samen met Oscar en vaak ook op het moment dat het uitgezonden wordt. Lukt dat niet? Dan kijken we het vaak zondag samen terug. Het is dan altijd wel een soort issue om niets ervan te zien op social media. Helemaal als dat de finale is! Aanvullend luister ik altijd de podcast Trust Nobody. Daarin praten drie molloten (fanatieke WIDM kijkers) na over de aflevering en over alle theorieën en hints die zij gezien hebben en getipt krijgen via social media of hun website. Een hele leuke aanvulling.

Trust Nobody

Wie is de Mol kijk je iedere zaterdag om half 9 op NPO1 of via de NPO app.

Tussen Kunst en Kitsch

Kneuterig hè! Maar ik vind Tussen Kunst en Kitsch een heerlijk programma! Je kent het vast, maar voor de volledigheid vertel ik toch even waar het over gaat. Iedere Nederlander kan een item meebrengen die een kennen beoordeelt om er meer over te vertellen. Waar komt het vandaan, hoe oud is het en de hamvraag: hoeveel is het waard?

Afbeeldingsresultaat voor tussen kunst en kitsch

Vazen, schilderijen, sieraden, meubels, alles komt voorbij. Vaak is het een leuk item en een klein beetje waard. Soms is het echt kitsch en nauwelijks wat waard. En heel af en toe zit er een klapper tussen. Dan is het item een paar duizend euro waard. Wauw! Het grappige vind ik de reactie na het noemen van de waarde. “Dat had ik echt niet verwacht” of “Gelukkig hoef ik ‘m niet meer te kopen”. Haha. Heerlijke feel good tv.

Tussen Kunst en Kitsch kijk je iedere woensdag rond half 9 op NPO1 of via de NPO app.

Married at First Sight

Ook zo’n gouwe ouwe. Married at First Sight speelt momenteel het zesde seizoen. In dit programma trouwen stellen zonder dat ze elkaar ooit eerder hebben gezien. Ja je leest het goed. Onbekenden trouwen met elkaar. Zij zijn aan elkaar gekoppeld door de experts op basis van de wetenschap. Na het invullen van vragenlijsten en gesprekken met onder andere een seksuoloog, worden e zes duo’s aan elkaar gekoppeld. Zij zien elkaar pas voor het eerst op hun trouwdag. En daarna gaan ze elkaar leren kennen.

Afbeeldingsresultaat voor married at first sight

Al deze mensen zijn ontzettend gemotiveerd om de ware te ontmoeten, want de vleeskeuring via datingapps, daar zijn ze wel klaar mee. Het is bijzonder hoe te zien hoe sommige koppels ontzettend goed passen en ook echt naar elkaar toe groeien. En stiekem is het erg leuk om te zien dat een match niet helemaal uitpakt en dat ze beginnen te kibbelen. Voor hen ontzettend jammer, maar wel goeie tv.

Je volgt de koppels in de aanloop naar de dag, op de bruiloftsdag zelf, de huwelijksreis en in het gewone leven daarna. In de allerlaatste aflevering hoor je wie nog bij elkaar zijn en wie gaan scheiden. Dat wil je natuurlijk wel weten. MAFS kijk je iedere maandag en dinsdag om half 9 of kijk je terug via Videoland. De Australische variant schijnt trouwens ook een goede te zijn, die heb ik nog nooit gezien.

Gort over de Grens

Een combinatie van reizen en wijn. Heerlijk! In dit programma neemt de markante Ilja Gort de kijker mee in zijn zoektocht naar de mooiste en verrassende plekjes in andere wijnlanden dan zijn bekende Frankrijk. Hij heeft namelijk een eigen Franse wijngaard, waar hij prijswinnende wijnen heeft gemaakt. Maar je vindt natuurlijk ook mooie wijnen in Italië, Spanje en zelf in Duitsland.

Afbeeldingsresultaat voor Gort over de grens

Dit jaar zoekt hij het, in verband met corona, wat dichter bij huis en blijft hij in Frankrijk. In de eerste aflevering gaat hij opzoek naar lekkernijen in de Elzas. Hij proeft mooie wijnen en eet Munster kaas. De tweede aflevering speelt zich af in Bretagne. De rest is nog een verrassing, want de serie loopt nog! Maar via de app kan je ook alle seizoenen van Italië en Spanje terugzien, heerlijke tv.

Gort over de Grens kijk je iedere vrijdag íets voor 8 uur op NPO 1, of via de NPO app.

Heel Holland Bakt

Als hobby bakker is dit natuurlijk een van mijn favoriete programma. Ook Oscar kijkt dit graag op zondagavond, rond half 9. In deze wedstrijd strijden 10 amateur bakkers om de titel. Elke week wordt er eentje de meesterbakker en ook elke weer valt er iemand af.

Afbeeldingsresultaat voor heel holland bakt 2020

Ik vind het leuk om mee te kijken en te leren van de creativiteit en de technieken die worden gebruikt. Het lukt me natuurlijk nooit om alle opdrachten na te maken (want ze maken 3 opdrachten per aflevering) maar af en toe eentje kan natuurlijk wel. Oscar kijkt vooral mee vanwege de feel good tv en de humor die in het programma zit, voornamelijk van André van Duin.

Dit zijn mijn netflix-tips uit 2018 (die nog altijd tof zijn om te kijken).

Welke tv-programma’s kijk jij momenteel? En kijk je die “live” of on demand?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.