6x Dit vind ik mooi aan mezelf!

6x Dit vind ik mooi aan mezelf!

Van de week zat ik #eerlijkefoto te kijken, de serie van Miljuschka Witzenhausen over body positivity, eerlijke foto’s op social media en je eigen zelfbeeld op Videoland. Jeetje, wat een goed onderwerp snijdt zij hiermee aan. Ze probeert verschillende kanten van de hele ‘discussie’ te belichten en ik vind dat ze dat goed doet. In het programma noemde ze dat als je in de spiegel kijkt, je moet kijken naar wat je wél mooi vindt in plaats van wat je niet mooi vindt. In dit persoonlijke artikel deel ik wat ik wél mooi vind aan mijn lichaam.

Net als heel veel andere vrouwen worstel ik ook wel eens met mijn lichaam, met mijn mening over mijn eigen lichaam. Al helemaal na de geboorte van Lauren en het stoppen met borstvoeding (hallo kilo’s!). En die hele quarantaine helpt er ook niet echt bij. Ik ben niet zo slank als ik ooit ben geweest.

Van jongs af aan is het al wel iets geweest hoor. Met twee broodmagere broers was ik al gauw die gezonde Hollandse meid. In de pubertijd schoot ik de lucht in en werd ik slanker. Maar ik ontwikkelde ook rondingen: mijn heupen, billen, benen en borsten groeiden hard. Ik hield er striae aan over. Oh dat vond ik echt niet mooi, die gekke lijntjes op mijn borsten en aan de binnenkant van mijn benen.

Tijdens mijn studententijd kwam ik, net als veel andere studenten, aan. Daarna ging ik sonjabakkeren en viel weer af. Ik zat prima in mijn vel, letterlijk en figuurlijk. Zo rond 2015 ging ik fanatiek fitnessen met behulp van de BBG van Kayla en ik trackte mijn calorieën. Ik was, voor mijn doen, superslank en sterk. Ik moest er best veel voor doen en laten. Maar ik was onwijs trots op ’t resultaat.

Maar goed, inmiddels ben ik niet meer zo slank. Er zitten zelfs een paar kilo te veel aan, naar mijn mening. Maar ik ben daar eigenlijk ook best oké mee. Het stoort me nog niet zo veel, dat ik vind dat ze er weer af moeten. En daarnaast vind ik bepaalde dingen van mijn lichaam wél heel mooi! En dat maakt mij tot mij!

Mijn haren

Ik heb veel, dik en lang haar. Altijd al gehad. En ik vind het mooi! Er zit een beetje slag in, waardoor het altijd veel volume heeft als het loshangt. En een staart is het ook nog steeds veel, maar het liefst draag ik het in een slordige knot.

Met mijn haren is het wel een zoektocht naar hét perfecte haarelastiekje. En ik denk dat ik ‘m heb gevonden. Je leest ’t hier.

Mijn taille

Qua figuur ben ik blij met mijn taille. Ondanks misschien wat extra kilo’s blijf ik mijn taille houden en dat vind ik mooi. In deze jumpsuit komt ie mooi uit!

Mijn oogkleur

Tjah, ik ben er zelf nooit helemaal achter gekomen welke kleur ogen ik heb. Het neigt het meest naar groen, met wat bruin, maar kan soms ook wel blauw uitvallen. Dat ik geen ‘standaard’ oogkleur heb vind ik leuk.

Mijn buik

Ik heb een relatief slanke buik. Als je het afzet tegen mijn benen, dan is mijn buik altijd slank geweest. In de tijd dat ik zo fanatiek sportte, is ie zelfs zo strak geweest dat je mooie lijnen (blokjes?) zag! De foto hieronder laat wel zien dat zeker niet elke broek mooi zit om mijn middel, door wat dikkere benen/billen en een slanke buik.

Mijn voeten

Misschien omdat het mijn voeten zijn, maar ik vind mijn voeten wel mooi. Over het algemeen vind ik voeten superlelijk, helemaal als ze niet verzorgd zijn. Maar mijn voeten mogen er wel zijn, vind ik. Haha!

Mijn tanden

Kaarsrecht staan ze niet, ze zijn niet spierwit en de tandarts heeft er ook al het een en ander aan moeten doen (gaatjes vullen), maar ik ben blij met mijn gebit. Ik heb vroeger wel een beugel gehad, maar geen stangetje nadien. Daardoor staan ze nu weer een klein beetje scheef, maar ik vind dat eigenlijk wel wat natuurlijker eruit zien. Als ik lach, laat ik m’n tanden graag zien.

Wat vind jij mooi aan jouw lichaam? Kijk ernaar als je voor de spiegel staat en benoem het! Je gaat jezelf er écht mooier door vinden!
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.