5x Toffe blogs om te volgen

5x Toffe blogs om te volgen

Al jaren liep ik met het idee in mijn hoofd om ook een website te beginnen. Vooral de combinatie van schrijven en het technische achter zo’n site sprak me heel erg aan. Maar ja, waar ga ik dan over schrijven? Er zijn al zoveel (grote) bloggers in Nederland, daar kan ik echt niet aan tippen. Tot ik me realiseerde dat ik niet aan hen hoef te tippen, maar dat ik vooral m’n eigen ding moest doen. En zie hier: mijn eigen website Yeah! 🙂. Nog steeds blijf ik het heel leuk vinden om andere blogger te volgen en hun blogs te lezen. Vandaag 5 blogs die ik graag met jullie wil delen. 

Annemerel.com  
Deze girl schrijft over hardlopen, veel hardlopen. Maar ook over lifestyle en af en toe een beetje mode en/of beauty. Afgelopen jaren vond ik het vooral leuk om haar hardloopverhalen te lezen, wat me motiveerde tijdens mijn runs. Annemerel heeft al een aantal marathons op haar naam staan, maar loopt soms ook kortere runs. Nu is ze als een topatleet aan het trainen voor de Berlijn marathon, en wordt begeleid door verschillende professionals: een sportarts, een voedingsdeskundige, een fysio, een trainer. Hierdoor én door haar ervaring is ze echt een deskundige geworden en tips and trick van haar pas ik dan ook graag zelf toe.

Er liggen ook al twee boeken van haar in de winkel, wederom over hardlopen. En ook met recepten. Haar bananenbrood is mijn favoriet! Een gouwe ouwe.

Fitwithmarit
Marit geeft je een dosis inspiratie voor food fit fun, zoals ze het zelf schrijft. Marit is sportief en daar draait het op haar blog om. Daarbij hoort ook je fit voelen door lekker in je vel te zitten en gezond te eten.

Ook Marit is momenteel aan het trainen voor de Berlijn marathon en deelt wekelijks haar hardloopverhalen. (Ze loopt af en toe met Wilja, die ook een toffe blog heeft, leuk om een kijkje te nemen). Een van mijn favorieten op fitwithmarit is het Weetje Woensdag, met (bijna) elke week een inspirerend weetje zoals Is een warming-up nodig? of Wordt je oranje van wortels eten?. Informatief en heerlijke Hollandse (Friese) nuchterheid. Jip, ik hou ervan.

Volg je mij al op Instagram?

Lifebyrosie
Een beetje bevooroordeeld want Rosanne (Rosie) is de vrouw van mijn neef en daardoor ook een Woudstra 😉. Rosanne blogt om anderen te inspireren over moederschap, positiviteit, zelfontwikkeling en geluk, recepten en gezelligheid. Ze is een echte girl next door en dat siert haar. De laatste tijd schrijft ze veel over bodypositivity en vooroordelen, en over hoe je daarmee omgaat om positiever naar jezelf te kijken én in het leven te staan. Momenteel is ze bezig met het opzetten van een e-cursus vol praktische oefeningen over je doel vinden, je passie, jouw ‘zin in dit leven’. Inschrijven kan op haar site.

Ohmyfoodness
Een heel andere blog in dit rijtje, maar hij hoort er zeker thuis. Want Oh My Foodness, wat kan Sabine lekker koken, bakken én daarover schrijven! Aan de achterkant van haar website hangt een hele bibliotheek vol lekkere recepten. Als ik iets wil bakken is haar site dan vaak een van de eerste waar ik inspiratie opdoe, of zelfs een heel recept van afpluk. Ook Sabine heeft al 2 boeken op haar naam staan en ze is nu bezig met haar derde over Cheesecakes! Echt waar. Ik denk dat ik ‘m, zodra ‘ie uit is, ook bestel.

Oreocheesecake van OMF!

ByAranka
Van origine is de blog van Aranka een beautyblog, maar dat zijn stiekem de artikelen die ik het minst leuk vind. Verder schrijft ze ook veel over alle andere dingen uit haar leven. Deze dame is een heerlijke nuchtere meid die heel eerlijk schrijft. Als ze iets niet tof vindt, laat ze het weten. Of als ze iets spannend vindt, geeft ze dat eerlijk toe. Lees bijvoorbeeld hier haar blog over dingen alleen doen. Ook vind ik het altijd leuk om met haar wekelijkse fotodagboekjes mee te kijken.

Heb je nog tips voor mij om andere toffe blogs te volgen? Laat het hieronder weten en ik zal eens een kijkje nemen.
Liefs Aafke

Foto laptop: Pixabay

2 gedachten over “5x Toffe blogs om te volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.