5x relaxmomentjes voor thuis

5x relaxmomentjes voor thuis

Soms heb je het gewoon even nodig. Even de boel de boel laten. Je kan een dagje naar de sauna of een relaxte massage boeken. Lekker lunchen in de stad of je gaat een uurtje sporten. Fijn om er even uit te zijn. Maar je kan deze momenten ook goed thuis creëren. Even aan half uurtje of uurtje voor jezelf, om daarna weer opgeladen verder te gaan met wat je dan ook aan het doen was.

1. Nagels lakken

Wanneer heb jij voor ’t laatst je nagels gelakt? En dan niet even snel snel, maar met aandacht? Dus je nagels in vorm vijlen, je nagelriemen verzorgen en ook even je nagels polijsten zodat de nagellak straks mooi op je nagels blijft zitten? Dan rustig alle 10 je nagels twee keer lakken en de tijd nemen om ze tussendoor te laten drogen voor het mooiste resultaat?

nagels lakken

Als je hier even goed de tijd voor neemt is het een win-win situatie. Het is ontspannend, volle focus op je handen (dus leg die telefoon weg!) en je krijgt er mooie netjes gelakte nagels voor terug.

2. In bad / uitgebreid douchen

Ik ga graag in bad. Hoeft niet lang te zijn, een half uurtje is soms al voldoende. Maar als het even kan trek ik er een uur voor uit. Het ligt er een beetje aan in welke stemming in ben of ik kaarsjes aansteek en een relaxt muziekje opzet of dat ik een tijdschrift of boek meeneem in bad. Wel zet ik altijd een groot glas water naast het bad voor als ik dorst krijg.

badderen

Mocht je geen bad hebben, dan is uitgebreid douchen ook een optie. Neem de tijd en was jezelf met een fijne wasgel van top tot teen. Letterlijk tot teen: was je voeten ook eens mee en geef jezelf een voetmassage. Scheer je benen, je bikinilijn en oksels (als je wilt) rustig. Zeep je haren in en gebruik daarna een goede conditioner. Laat alle zorgen van je afspoelen en stap ontspannen en helemaal schoon de badkamer weer uit.

3. Lezen

Als het een goed verhaal is, kan ik er helemaal in wegdromen. Bij een goed boek kan ik de wereld om me heen even vergeten en wil ik blijven lezen. Bijvoorbeeld in bed en als ik dan weer even op de klok kijk is het toch écht tijd om te gaan slapen. De afgelopen periode heb ik niet heel veel gelezen, maar ik wil het graag weer gaan doen.

Heb je mijn review over de Zeven Zussen als eens gelezen? Dat vind ik mooie verhalen en ik kijk dan ook naar het volgende boek.

thee stroopwafel boek lezen

4. Een kop thee met een stroopwafel

Dat brengt me bij het volgende punt, een kop thee (of koffie) met iets lekkers. Ergens in de middag is het fijn om jezelf een coffeebreak te gunnen. Dan kan met boek of een tijdschrift, maar ook zonder. Ik raad je dan ook aan op je telefoon even weg te leggen, hoe verleidelijk het ook is. Lees een stukje uit je boek, staar even voor je uit of bedenk wat je deze week wil eten. Van even niets doen word je verbazingwekkend creatief.

5. In de zon zitten

Ik zit veel te veel binnen, helemaal in de winter. Maar nu het zomer is, en ook echt lekker warm, ga ik graag naar buiten als het kan. Ook op een werkdag kan je zo’n momentje creëren. Ga een blokje om of drink een kopje thee in de achtertuin of veeg te voortuin even aan. De frisse lucht en vitamine d zullen je goed doen en je helpen om daarna je werkdag energieker te vervolgen.

Wat doe jij het liefst om jezelf even een relaxmomentje te gunnen? Waar word jij helemaal zen van?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.