5x Ontbijtjes: Van smoothie tot croissantje

5x Ontbijtjes: Van smoothie tot croissantje

Het maakt niet uit hoeveel ik de avond ervoor gegeven heb, ik heb altijd trek in ontbijt. Ontbijt ik niet, dan word ik echt chagrijnig (en dat wil je niet, haha). Ontbijten is dan ook een van mijn favoriete momenten op een dag. Op een doordeweekse ochtend (lees hier over mijn ochtendroutine) neem ik ook altijd de tijd om te ontbijten, aan de eettafel. En ik probeer elke keer iets anders te eten. Vandaag deel ik 5 ontbijtjes met je.

Smoothies

Vaak zijn ze groen, maar zo af en toe hebben ze een andere kleur: smoothies. Wat ik erin doe? De basis is altijd hetzelfde. Een banaan, een flinke scheut yoghurt en soms ook wat water om te verdunnen. Ook doe ik er altijd twee scheppen havermout in voor de vezels. Voeg dan de smaak en ook de kleur toe, bijvoorbeeld met twee flinke handen spinazie. Of een rijpe peer of een handje aardbeien /frambozen/ of ander fruit (mag uit de diepvries, net zo makkelijk).

Een flink ontbijt en soms moet ik echt mijn best doen om het hele glas leeg te drinken. Hiermee kan ik zeker tot de lunch vooruit. Als ik haast heb, wil ik de smoothie ook nog wel eens overgooien in een fles en drink ik ‘m op het werk op.

Yoghurt

Yoghurt, ik hou ervan. Dikke Griekse yoghurt, magere verse yoghurt, hangop, boerenyoghurt of roeryoghurt. Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Wel leuk ik dit ontbijtje altijd op met wat fruit (eventueel gedroogd), granen en soms wat zoets. Het gele toefje dat je hierboven ziet is lemon curd. Dit maakte ik zelf!

Volg je mij al op Instagram?

Beschuit, rijstwafels en crackers

Hiermee kan je dus echt feestjes bouwen, kijk maar hierboven. No more words needed.

Broodjes en boterhammen

Ik eet bijna elke dag brood, als lunch op het werk. In ons bedrijfsrestaurant koop ik er dan een soepje of een bakje salade erbij. Ook op de boterham wil ik graag wat lekkers, alleen een boterham en een plak ham vind ik vaak te saai. Een beetje sla erop, avocado of wat komkommer. Daarmee smaakt een saaie boterham toch gauw wat lekkerder.

In het weekend of op een vrije dag pak ik echt uit. Dan kook ik er twee eitjes bij of beleg ik ‘m met kipfilet en hüttenkäse. Boekje erbij, of een nieuwsapp, en dan heerlijk relaxed ontbijten. Goed begin van de dag. 

Buiten de deur

Bij de Hema voor een euro, bij de Yoghurt Barn of bij Exki. Gewoon ontbijtjes buiten de deur in het algemeen… Het allerlekkerst zijn hotelontbijtjes. Oh je maakt me daar zo gelukkig mee! En je ziet het, mijn all time favorite is het croissantje. Wel eet ik thuis altijd eerst iets kleins (een stukje ontbijtkoek bijvoorbeeld), want op een lege maag ga ik de deur gewoon niet uit. Maar ik houd genoeg ruimte over het ontbijtje hoor. Ik denk dat ik uit-ontbijten nog leuker vind dat uiteten.

Sommige mensen kunnen een hele ochtend functioneren op een lege maag! Ik snap zo niet hoe. Ben jij ook een ontbijter of is de lunch jouw eerste maaltijd? En als je een ontbijter bent, wat eet je dan zoal? Laat je een reactie hieronder achter?
Liefs Aafke

8 gedachten over “5x Ontbijtjes: Van smoothie tot croissantje

  1. Hoi Aafke, heerlijke ontbijtjes en ook mooie (gekleurde) foto’s erbij. Ze zien er allemaal heerlijk uit. Veel herken ik maar er zit ook inspiratie recepten bij. De Lenin curd ga ik uitproberen hoewel die wel veel calorieën in zich heeft.
    Mijn favoriete croissant in met boter en honing, ook echt smullen.
    Granola door de yochurt/melk met honing en fruit is ook een van mij ontbijtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.