Recept: Smeuïge brownie

Recept: Smeuïge brownie

Het is zondagmiddag. Hoewel er nog genoeg te doen is, verveel ik me een beetje. Ik heb geen zin in van alles. En opeens heb ik zin om te bakken. Ik kies voor een simpel, maar heerlijk recept met chocola. Deze brownie is super sticky, door een beetje schenkstroop toe te voegen. Ga jij ‘m ook maken?

Ingrediënten

  • 60 gram roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram chocolade
  • 1 el stroop
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract of aroma
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder

Stappenplan

  1. Verwarm je oven voor op 190 graden.
  2. Doe in een (steel)pannetje de boter, de kristalsuiker, de basterdsuiker, de chocolade en de stroop. Ik had helaas geen 125 gram melkchocolade meer in huis, dus het werd een mengelmoesje. Verwarm dit totdat de boter en de chocolade zijn gesmolten.
  3. Koel daarna dit mengsel af door het steelpannetje in een grotere pan met koud water te zetten. Het chocolademengsel moet afkoelen totdat ie lauwwarm is.
  4. Klop de twee eieren met de vanillearoma luchtig. Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe en mix dit voorzichtig tot een egaal mengsel.
  5. Voeg dan de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder toe. Mix ook dit voorzichtig door elkaar, of spatel het door elkaar. Klop dit vooral niet te luchtig, want dan rijst de brownie straks te veel.
  6. Bekleed een bakvorm (20 x 20 cm) met bakpapier, stort daarin het beslag en duw het beslag netjes in de hoekjes.
  7. Bak de brownie zo’n 45 minuten af op 190 graden. De bovenkant in drooggebakken maar de binnenkant is dan nog een beetje zacht. Zo hoort ie precies te zijn.

Versieren

Net voordat de brownie de oven in gaat, kan je ‘m versieren met wat je maar wil: stukjes Oreo, stukjes chocola, andere koekjes. Ook in het beslag kan je van alles meebakken: fruit, chocola, koekjes.

Maar ook nadat ie uit de oven is gekomen en is afgekoeld kan je ‘m versieren. Smelt bijvoorbeeld een beetje witte chocolade en giet dat over de brownie heen. Laat dit volledig afkoelen voordat je de brownie serveert.

Ik at ‘m direct diezelfde avond als toetje samen met een glas witte wijn. Klein feestje hoor!

Ben je op zoek naar andere lekkere recepten van mij? Klik dan hier!

Wat is jouw favoriete brownie? Eet je ‘m graag ‘naturel’ of versier je ‘m ’t liefst met wat lekkers?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.