Chocolademuffins met smeuïge binnenkant

Chocolademuffins met smeuïge binnenkant

Sowieso liefde voor muffins, maar chocolademuffins met een zachte binnenkant zijn een van mijn favorieten. Laatst ging ik zelf aan de slag om ze te maken. Het is een heel eenvoudig recept, iedereen kan ’t maken. Komt ie!

Ingrediënten voor zo’n 12 muffins

  • 120 gram (donker)bruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • snuf zout
  • 2 eieren (maat M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 100 gram chocola (puur, melk en/of wit) in stukjes
  • Nutella

Stappenplan

  1. Je hebt twee kommen nodig. In de ene kom doe je alle droge ingrediënten: Suiker, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout. Roer dit goed door elkaar.
  2. In de andere kom doe je alle natte ingrediënten: eieren, melk en de olie. Klop dit met een garde goed door elkaar.
  3. Voeg de inhoud van de natte kom toe aan de droge kom en spatel dit door elkaar. Het is oké als er nog wat klontjes inzitten, maar zorg er wel voor dat je ’t goed mengt. Spatel een keertje extra over de bodem van je kom, daar blijft nog wel een wat bloem hangen.
  4. Voeg nu de chocoladestukjes toe en spatel dit door je beslag.
  5. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Ik zet deze altijd in een muffinbakblik, zodat de vormpjes niet uitlopen en je mooi muffins krijgt. De vormpjes mogen zo’n driekwart vol zitten.
  6. Dan is het nu tijd om de Nutella toe te voegen. Schep een flinke klodder chocoladepasta op een lepel en plaats dit in het midden van je muffin door met een andere lepel het eraf te duwen. Doe dit bij alle vormpjes en daarna duw je de klodders nog een klein beetje extra aan. Er hoeft geen deeg overheen te liggen, de muffin groeit er straks wel overheen in de oven.
  7. Plaats de muffins in een voorverwarmde oven op zo’n 200 graden voor zo’n 20 minuten. Houd ze (de laatste minuten) goed in de gaten, want als ze te lang in de oven staan worden de muffins te droog.
ingredienten chocolademuffins
ingredienten chocolademuffins
chocolademuffins in bakvorm
chocolademuffins bewaren

In een afgesloten bak of trommel kan je ze een dag of 4 bewaren!
Geniet ervan.
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.